Tort aratos cu capsuni – Un desert delicios

Iata cum se pregătește un tort delicios, cu căpșuni aromate.

Ingrediente:

Pentru blat:

300 g Făină 000

1 plic praf de copt

2 g sare

6 ouă

250 g zahăr

Esență de vanilie și esență de migdale

Pentru cremă și ornare:

500 g smântână de smântână cu 30% grăsime

4 linguri zahăr

3 plicuri de întăritor de frișcă

1 kg de căpșuni proaspete

Mod de preparare:

Pentru blat, bate albușurile cu sarea și treptat, încorporează zahărul, până ajunge la consistența de bezea. Separat, bate gălbenușurile. Amestecă cele două compoziții și adaugă treptat făina și praful de copt prin mișcări circulare, de jos în sus.

Pune amestecul omogen rezultat într-o tavă de tort, acoperită cu hârtie de copt. Așază tava în cuptorul preîncălzit, pentru 30 de minute, la 180 grade.

După cele 30 de minute la copt, mai lasă tortul 5-10 minute în cuptorul stins, dar cald. Între timp, poți pregăti frișca din smântâna rece, amestecată cu zahărul și mai apoi cu întăritorul de frișcă.

Scoate apoi tava din cuptor, detașează-i pereții și așază blatul pe un grătar metalic sau pe o farfurie de tort. Taie blatul pufos în 3 și pune peste fiecare parte frișcă și căpșuni întregi. Pe margine, pentru efect , taie căpșunile pe verticală și expune-le cu miezul spre exterior.

Peste ultima felie de blat pune frișcă și căpșuni întregi, spălate și scurse în prealabil. Pentru contrast, lasă-le și codița verde.

Se recomandă să fie consumat în 24 de ore pentru a te bucura de aspectul său creativ și îmbietor, așa că fă-i o fotografie și trimite-o ca invitație la desert celor mai dragi prieteni.