Este oficial: Se dau prime de Paște – Câți bani vor primi salariații

Angajații Complexului Energetic Oltenia(CEO) vor beneficia de prime de Paște, în formă de vouchere de vacanță, fiind o premieră în acest an.

Ele vor fi distribuite începând cu data de 1 mai. Momentan, nu a fost pus la punct regulamentul pentru distribuirea voucherelor de vacanță la Complexul Oltenia, căci în continuare sindicatele și administrația așteaptă lămuriri de la guvern pentru a stabili reguli în baza cărora se va putea acționa.

Se dau prime de Paște în valoare de 1.100 de lei

Acestea vor putea fi tipărite ori încărcate pe card. În schimb, s-a vehiculat că va exista posibilitatea legală ca angajații care nu doresc voucherul de vacanță să beneficieze de bani ori tichete de masă.

Pentru a se găsi o soluție cât se poate de rapid, în data de 25 martie va avea loc o nouă rundă de discuții între sindicate și conducerea Complexului Energetic Oltenia.

De asemenea, sunt două variante de lucru pentru distribuirea primelor de Paște. Există posibilitatea de a fi distribuite în format printat, dar ar putea fi și încărcate pe carduri magnetice și utilizate atunci când va dori beneficiarul, în decursul unui an.

Cei 13.000 de mineri și energeticieni vor beneficia de prime de Paște și de Ziua Meseriei

Cu toate acestea, există discuții la nivel guvernamental cum că angajații care nu vor să folosească voucherele de vacanță ori nu au posibilitatea să meargă în concediu, să poată opta pentru contravaloarea în bani sau pentru acordarea în compensație a tichetelor de masă.

Totodată, cei 13.000 de mineri și energeticieni vor beneficia și de prime de Paște și de Ziua Meseriei. Cele două, cumulate, vor fi de 1.700 de lei și vor fi acordate sub formă de tichete cadou.

De Paște, suma pe care o vor primi va fi de 1.100 de lei și va fi acordată între 15 și 20 aprilie, iar de Ziua Internațională a Muncii va fi de 600 de lei și va fi acordată după 1 mai.