Îngrășământ natural pentru roșii – Așa poti obține o recoltă bogată și gustoasă

Daca te-ai saturat de legume si fructe ce contin chimicale, propriul ingrasamant natural este exact ceea ce iti trebuie

1. Gunoiul de pasăre

Gunoiul de pasăre este un îngrăşământ ce nu afectează cultura de roșii atât de mult cât un îngrășământ mineral complex care conține mult azot și fosfor. Gunoiul prospăt de pasăre diluat cu apă este foarte eficient. Se umple 1/3 dintr-o găleată de 10l cu gunoi de pasăre, apoi se toarnă apă până la margini.

Amestecul se lasă la aer curat pentru aproximativ 7-10 zile, iar apoi se diluează 500 ml de amestec în 10 l de apă. Lichidul obţinut se toarnă printre rânduri, folosindu-se aproximativ 5-6l la 1m².

Si gunoiul uscat de pasăre se poate folosi ca îngrășământ pentru roșii. Se toarnă 10l de apă peste 500 grame de gunoi, se acoperă ermetic recipientul cu folie de plastic ca să nu se evapore azotul, iar amestecul se infuzează timp de aproximativ 3-5 zile, amestecându-se zilnic.

Articolul continuă după reclame

Apoi soluția se amestecă cu apă în proporții de 1:20 și se toarnă câte 0,5-1l sub fiecare tufă.

2. Gunoiul de grajd

Este bine ca soluția de gunoi de grajd să fie înlocuită şi cu alte remedii naturiste. Este un îngrășământ ce se prepară din 1/2 găleată de gunoi plină cu apă, care apoi se acoperă cu un capac și se lasă pentru o săptămână la loc cald. Mai apoi, infuzia obţinută se amestecă bine și se diluează cu apă în proporții de 1:10.

Se folosesc câte 0,5-1l de fertilizant sub fiecare tufă.

3. Urzicile

Urzica este o plantă bogată în azot, potasiu și fier. Se umplu 2/3 din recipient cu urzici, apoi se toarnă apă, dar nu până la margini, se pune un capac și se lasă la măcerat pentru aproximativ 7-10 zile la loc cald.

Când încep să fermenteze, 1l de infuzie se diluează în 10l de apă, iar cu soluția obținută se udă roșiile sub rădăcini, folosindu-se câte 1-2l la fiecare plantă. Este un îngrășământ care nu se folosește des. Lunar, se realizează câte 2 fertilizări cu urzică.