Rugăciunea de sâmbătă seara pe care o spunea părintele Arsenie Boca. Te va feri de relele şi îţi va aduce sănătate

Iată o rugăciune care te va feri de toate relele dacă o vei spune sâmbătă seara. Însuși Părintele Arsenie Boca obișnuia să spună această rugăciune în fiecare sâmbătă seara.

“Doamne Iisuse Hristoase, Judecatorul meu Preadrept! Cunosc ca pacatele mele sunt fara de numar. De aceea Te rog in aceasta seara, sa-mi aduci alinare si sa-mi asculti umila mea rugaminte.

Inlatura cugetele mele cele rele si viclene, ca sa piara din mintea mea si sa nu se mai aseze in sufletul meu.

Lumineaza intunericul inimii mele, alunga intunericul gandurilor mele, si suie mintea mea la cer, ca sa ma bucur de Fata Ta.

Asa Doamne, primeste umilita mea rugaciune ca o tamaie mirositoare, pentru rugaciunile iubitei Tale Maici, care Te-a vazut pus intre doi talhari.

Indura-Te, Doamne, si de cei vii si de cei adormiti, pentru rugaciunile Sfintilor Tai, catre care zic si eu, nevrednicul:

O, fericiti servitori ai lui Dumnezeu! Nu incetati a va ruga Lui, ziua si noaptea pentru noi, nevrednicii, care pururea gresim cu atatea nenumarate pacate!

Mijlociti pentru noi Darul si ajutorul lui Dumnezeu, pe care nu stim a-l cere dupa cuviinta.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă şi vino de Te sălăşluieşte întru noi, dimpreună cu Tatăl şi cu Duhul Tău. Căci Duhul se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul şi minte noastră rămân neputincioase.

Doamne, Cela ce vii în taină, ai milă de noi, că nu ne dăm seama cât suntem de nedesăvîrşiţi şi cât eşti Tu de aproape de sufletele noastre şi cât ne depărtăm noi de Tine. Ci luminează, Doamne, lumina Ta peste noi, ca să vedem lumina prin ochii Tăi.

Lumina şi bucuria noastră, slavă Ţie!”

Amin.”