Rugăciunea de marți – Măicuțele de la Mănăstirea Prislop o rostesc de trei ori la rând în a doua zi a săptămânii

Orice creștin are și momente de cumpănă în viață și spune o rugăciune. Rugăciunea de marți este una care te scapă de necazuri, fiind una puternică.

Mărturie stau mai multe opinii de la cei care i-au resimțit efectele. „M-a ajutat enorm!”, „E cu adevărat foarte buna!”, sunt numai câteva dintre testimonialele românilor.

Iata rugaciunea pe care trebuie sa o spui:

„Doamne, Dumnezeul meu, plecat stau înaintea feței Tale celei sfinte, și-mi mărturisesc nevrednicia, neputință și sărăcia mea cea mare.

Pentru această mă rog Ție: O, izvor dulce și noianul îndurării, deschide stavilele cerului și plouă asupra mea bunătățile îndurării Tale, pentru că să pot scoate lacrimi, să plâng, să spăl și să curățesc sufletul meu de întinăciune, cu căința tare și adevărată.

Și că să-mi dai acest dar, Stăpâne, pun mijlocitor pe Înaintemergătorul Ioan, către care zic: O, învățătorule al pocăinței și mărite Proorocule, care ești mai mare decât toți proorocii, precum însuși Fiul lui Dumnezeu te-a numit în Sfântă Evanghelie,

Tu care ai arătat poporului pe Stăpânul Hristos, tu care L-ai botezat în Iordan și ai văzut cerurile deschizându-se, tu care ai auzit glasul Părintelui ceresc și ai văzut pe Duhul Sfânt că un porumbel pogorându-se peste El.

Rogu-te, ajută-mi cu mijlocirea ta, tu care stai în cer înaintea Domnului veșnic, și fă-L să se îndure de mine, căci ai multă îndrăzneală la iubirea Lui.

Întinde mână aceea cu care L-ai botezat și strică cugetele mele cele rele și mă întărește să-mi petrec viață pe calea cea bună a lui Dumnezeu. Amin.”