Rugăciune de ajutor Sf Mucenița Tatiana, 12 ianuarie. De ce e bine să o rostești 9 zile la rând

Pe data de 12 ianuarie este sărbătoare în Calendarul Creștin Ortodox, când credincioșii o prăznuiesc pe ocrotitoarea tuturor tinerilor.

Sfânta Mc Tatiana este cunoscută în tradiția populară și ca ocrotitoarea femeilor credincioase. Mii de femei își sărbătoresc onomastica, de aceea te invităm să le faci și tu o urare de ”La mulți ani” prietenelor care poartă numele Tatiana.

De asemenea, pe 12 ianuarie se rostește rugăciunea către această Sfântă. Rugăciunea se soune atât dimineața cât și seara, 9 zile la rând.

Rugăciune de ajutor Sf Muceniță Tatiana. Toți ce care i se roagă sfintei vor primi răspuns la solicitările lor și le va fi alinare celor care trec prin momente grele.

Rugăciune de ajutor Sf Mucenița Tatiana, 12 ianuarie

„O, Sf Tatiana, aleasă a Bisericii dreptmăritoare, ceea ce ai proslăvit pe Dumnezeu în mădularele tale cele muceniceşti, fii ocrotitoarea noastră în faţa necazurilor şi a primejdiilor.

Articolul continuă după reclame

Tu, Sf Muceniţă, mireasă a lui Hristos, ştiind cuvântul: „oricine va voi să-şi scape sufletul său îl va pierde, iar cine va pierde sufletul său pentru Mine şi pentru Evanghelie, acela îl va câştiga”, nu te-ai temut şi cu bucurie ţi-ai dat viaţa pentru El.

Sfântă Tatiana, vezi slăbiciunile şi neputinţele noastre, vezi teama noastră de greutăţi şi frica noastră de suferinţă şi nu ne lăsa pe noi, cei ce nu suntem vrednici de numele de creştini, dar alergăm la ajutorul tău, ca să mijloceşti pentru noi pururea la iubitorul de oameni Dumnezeu să punem început bun pe calea pocăinţei.

Sf Muceniţă Tatiana, aşa cum te-au înconjurat pe tine îngerii, aşa să ne înconjoare şi pe noi mila Domnului cu rugăciunile tale.

Aşa cum rănile ţi-au fost tămăduite de Hristos, aşa să ne fie şi nouă tămăduite rănile sufletului prin mijlocirea ta.

Ca întăriţi pe piatra credinţei, slavă, cinste şi închinăciune să înălţăm Unuia în Treime Dumnezeul nostru, Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!”