Prognoza meteo: Cum va fi vremea de 1 Martie şi de Ziua Femeii

Administraţia Naţională de Meteorologie a dat publicităţii prognoza meteo pentru sfârşitul lunii februarie şi începutul lunii martie.

Prima lună de primăvară vine cu temperaturi apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în extremitatea de nord-est, de nord-vest și de sud-vest a teritoriului.

Săptămâna 11.02.2019 – 18.02.2019

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval în cea mai mare parte a țării, abatere termică pozitivă ce va fi mai accentuată în regiunile nord-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile centrale, nordestice și în zonele montane, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Săptămâna 18.02.2019 – 25.02.2019

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în această perioadă vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 25.02.2019 – 04.03.2019

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în extremitatea de nord-est, de nord-vest și de sud-vest a teritoriului.

Regimul pluviometric va fi deficitar în jumătatea vestică a țării, iar în restul teritoriului va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 04.03.2019 – 11.03.2019

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestui interval pe arii relativ extinse în jumătatea de vest a țării, dar și în regiunile nord-estice. În restul teritoriului temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării