Oamenii inteligenti se culca tarziu, sunt dezordonati si injura des, spun expertii

Cât ai fost copil, ai auzit constant că eşti foarte dezordonată şi că nu îţi faci niciodată ordine în camera? Nici măcar acum, la maturitate, nu te poţi lăuda cu un birou foarte organizat?

Uneori mai şi înjuri atunci când nu-ţi găseşti agenda în toată grămadă aceea de acte, care zace în colţul biroului de câteva zile bune? Ei bine, încetează în acest moment să te mai învinovăţeşti pentru comportamentul tău, să-i zicem, intens!

Experţii au ajuns la concluzia că oamenii care sunt dezordonaţi, îşi descarcă nervii înjurând şi se culcă la ore târzii sunt mai inteligenţi decât restul!

Contrar opiniei că doar persoanele needucate, cu un vocabular limitat, folosesc un limbaj nepotrivit, s-a demonstrat că din contra, cei care nu obişnuiesc să înjure au, de fapt, un vocabular limitat.

Cercetătorii americani au realizat un experiment destul de interesant: le-au cerut mai multor persoane să spună cât mai multe înjurături, iar rezultatul a fost cu mult peste aşteptările specialiştilor! Cei care au înjurat mai mult au fost chiar persoanele cu un IQ ridicat, potrivit sciencedirect.com.

Majoritatea oamenilor talentaţi şi inteligenţi se culcă foarte târziu. De câţiva ani buni, experţii studiază oamenii cu talente ieşite din comun şi au ajuns la concluzia că cei care adorm la ore târzii au un nivel ridicat de inteligenţă!

Aşadar, dacă te numeri printre cei care preferă să lucreze la proiecte importante până târziu în noapte, află că faci parte din aceeaşi categorie cu Charles Darwin, Winston Churchill şi Elvis Presley!

Dezordinea şi inteligenţa merg mână-n mână! Însuşi Einsten se întreba: “dacă un birou dezordonat este semnul unei minţi dezordonate, atunci un birou gol ce ar trebui să însemne?”.

Ei bine, cercetătorii din cadrul Universităţii din Minnesota au ajuns la concluzia că haosul de pe biroul unor persoane nu indică faptul că sunt neglijenţi şi indolenţi, ci demonstrează că aceştia sunt concentrate asupra lucrurilor care sunt cu adevărat importante!

Mai mult decât atât, psihologii continuă să susţină că un mediu dezordonat stimulează creativitatea şi te ajută să dezvolţi noi idei!