Nicio zi fără o gafă. Viorica Dăncilă a anunţat, în şedinţa de Guvern, că “reduce democraţia”

Viorica Dăncilă a deschis şedinţa de Guvern cu o nouă bâlbâială. Premierul voia să sublinieze cum coaliţia de guvernare va reduce birocraţia, însă a ieşit altceva. “Reducem democraţia…”, a spus Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Ea s-a corectat, totuşi, destul de repede. Premierul enumera subiectele de pe agenda de astăzi a Executivului, printre care proiecte privind parteneriatul public-privat şi cel referitor la achiziţiile publice.

Nu este prima greșeală de acest tip pe care premierul o face. În urmă cu câteva zile, pe același subiect, prim-ministrul a reușit să facă două greșeli de limbă română și de gramatică.

În primul rând, Viorica Dăncilă le-a spus jurnaliștilor să ”facă un exercițiu de imagine”, în loc de ”exercițiu de imaginație”. Apoi, în același context, ea a spus că ”este exclus ca să-și dea demisia”, când corect gramatical era ”este exclus să-mi dau demisia”.

Articolul continuă după reclame

Întrebată, săptămâna trecută, dacă îi este teamă de un eventual dosar, ea spus că ”orice om îi este frică”, în loc de ”oricărui om”.

Pe 30 aprilie, premierul a făcut o nouă gafă. Viorica Dăncilă a spus, la un post de televiziune, că Executivul va finaliza toate cele trei stadioane pentru Euro 2020, Dinamo, Rapid şi Giulești. Moderatorul i-a atras atenția că Rapid și Giulești este același lucru, astfel că Viorica Dăncilă s-a corectat și a precizat că cel de-al treilea stadion este cel de la Arcul de Triumf.

Iar într-o ședință de Guvern, Viorica Dăncilă a pronunțat 20-20, în loc de anul 2020.

Dar poate cea mai cunoscută gafă pe care a făcut-o Viorica Dăncilă este momentul când a pronunțat ”imunoglobină”, în loc de ”imunoglobulină”.