Nicio zi fără o gafă. Viorica Dăncilă a anunţat, în şedinţa de Guvern, că “reduce democraţia”

Viorica Dăncilă a deschis şedinţa de Guvern cu o nouă bâlbâială. Premierul voia să sublinieze cum coaliţia de guvernare va reduce birocraţia, însă a ieşit altceva. “Reducem democraţia…”, a spus Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Ea s-a corectat, totuşi, destul de repede. Premierul enumera subiectele de pe agenda de astăzi a Executivului, printre care proiecte privind parteneriatul public-privat şi cel referitor la achiziţiile publice.

Nu este prima greșeală de acest tip pe care premierul o face. În urmă cu câteva zile, pe același subiect, prim-ministrul a reușit să facă două greșeli de limbă română și de gramatică.

În primul rând, Viorica Dăncilă le-a spus jurnaliștilor să ”facă un exercițiu de imagine”, în loc de ”exercițiu de imaginație”. Apoi, în același context, ea a spus că ”este exclus ca să-și dea demisia”, când corect gramatical era ”este exclus să-mi dau demisia”.

Întrebată, săptămâna trecută, dacă îi este teamă de un eventual dosar, ea spus că ”orice om îi este frică”, în loc de ”oricărui om”.

Pe 30 aprilie, premierul a făcut o nouă gafă. Viorica Dăncilă a spus, la un post de televiziune, că Executivul va finaliza toate cele trei stadioane pentru Euro 2020, Dinamo, Rapid şi Giulești. Moderatorul i-a atras atenția că Rapid și Giulești este același lucru, astfel că Viorica Dăncilă s-a corectat și a precizat că cel de-al treilea stadion este cel de la Arcul de Triumf.

Iar într-o ședință de Guvern, Viorica Dăncilă a pronunțat 20-20, în loc de anul 2020.

Dar poate cea mai cunoscută gafă pe care a făcut-o Viorica Dăncilă este momentul când a pronunțat ”imunoglobină”, în loc de ”imunoglobulină”.