Motivul pentru care Kate Middleton nu va mai participa la evenimentele regale. Anunțul făcut de palatul Kensington

Ducesa de Cambridge a atras toate privirile la nunta regală a prințului Harry cu Meghan Markle și la ceremonia Trooping The Colour prin care a fost sărbătorită oficial aniversarea regina Elisabeta a II-a, însă aceasta va luat o pauză și nu va mai participa la evenimentele regale.

Ducesa de Cambridge nu va mai apărea la nici un eveniment al Casei Regale până în luna octombrie. Și asta, pentru că soția prințului William a anunțat că a intrat în concediu de maternitate timp de șase luni, după venirea pe lume al celui de-al treilea copil al ei și al prințului William, prințul Louis.

„Kate își va relua îndatoririle regale după ce se va întoarce din concediu de maternitate, probabil în toamnă”, a declarat Richard Fitzwilliams, un expert regal pentru Daily Express.

Ducesa de Cambridge nu va fi văzută la evenimente oficiale până în octombrie 2018, însă va mai participa la câteva evenimente familiale, cum a fost cazul nunții prințului Harry cu Meghan Markle sau aniversarea reginei.

„Este o tradiție pentru mamele din familia regală să-și ia o pauză de șase luni de la îndatoririle regale”, a declarat și biograful regal Duncan Larcombe. „Nunta regală nu se pune la socoteală pentru că a fost un eveniment de familie Dacă vrea, ea poate să dispară din atenția publicului până în octombrie”, a mai spus acesta.

Prințul William va pleca în turneu singur

În acest timp, Kate se va ocupa de creșterea micului prinț Louis. Cu toate acestea, ducesa de Cambridge va ptuea fi văzută și la botezul fiului ei, ce va avea loc în curând.

Prințul William a preluat însă toate îndatoririle regale și va pleca singur într-un turneu în lunile următoare. El va merge neînsoțit într-o vizită de cinci zile în Israel, Iordania și teritoriile ocupate palestiniene în această lună.

Prima vizită în Orientul Mijlociu

Turneul în Orientul Mijlociu al prinţului William, Duce de Cambridge, este un moment istoric, fiind prima vizită oficială în teritoriile palestiniene a unui membru al familiei regale în numele guvernului britanic.

Prima sa oprire va fi Iordania pe 24 iunie, ajungând la Tel Aviv în ziua următoare. Prinţul William va merge apoi în vizită la Ierusalim şi Tel Aviv pe 26 iunie, apoi la Ramallah pe 27 iunie, şi va petrece o altă zi la Ierusalim pe 28 iunie, a precizat familia regală.

Această vizită va avea loc la cererea Guvernului Maiestății Sale și a fost bine primită de către autoritățile israeliene, iordaniene și palestiniene”, a anunțat Palatul Kensington.

Niciun membru atât de sus plasat al familiei regale nu s-a deplasat în Israel de la crearea statului evreu în 1948, vizitele oficiale anterioare fiind făcute de Ducii de Kent (1998) și Gloucester (2007).

„Aceasta este o vizită istorică și el va fi binevenit aici cu mare afecțiune”, a declarat prim-ministrul Benyamin Netanyahu în luna martie.