Ministrul Muncii, anunț despre pensiile recalculate! Câți bani vor primi românii

Vești bune pentru pensionari. Au început deja să fie distribuite către români pensiile recalculate. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Muncii, Marius Budăi.

În cadrul unei conferințe de presă susținute vineri, acesta i-a îndemnat pe cei care se încadrează în grupele de muncă I și II să se adreseze factorilor poștali, pentru a primi diferențele de bani.

Pensii mai mari, în urma recalculărilor

Totodată, ministrul Muncii a oferit o serie de exemple concrete, pentru a demonstra că procesul de recalculare a pensiilor va aduce venituri mai mari pentru români. Mai mult decât atât, Marius Budăi a anunțat și majorarea punctului de pensie, de la 1200 la 1800 de lei, începând cu 1 septembrie.

„Fac apel la bunicii și părinții noștri să încerce să ia legătura cu factorii poștali pentru a primi diferențele de bani. Vă prezint câteva exemple concrete pentru a ne da seama ce a însemnat această recalculare.

Până la 30 septembrie 2019, urmează să se achite toate diferențele de bani pentru toți pensionarii. pentru un mecanic de locomotivă, creșterea pensiei a fost de 40%, un pensionar din Deva, minerit, a beneficiat de o creștere de 42 %. U

n pensionar care a lucrat în zona 1 de radiații are parte de o creștere de 41%, iar Un pensionar de la Metroul SA are o creștere de 42%. De la 1 septembrie, se va majora și punctul de pensie pentru toți pensionarii, de la 1200 la 1800 lei” , a declarat ministrul Muncii.

Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor

Ministrul Muncii nu a ocolit nici subiectul legat de alocațiile copiilor. Marius Budăi au anunțat că acestea au fost majorate de la 1 aprilie, anunțând totodată și câți bani vor beneficia cei mici, în funcție de categoria de vârstă.

„Alocațiile au crescut de la 1 aprilie, așa cum bine știți. Pentru copiii de până la 2 ani, acestea cresc de la 200 la 300 de lei. Pentru cei între 2 și 18 ani, cresc de la 84 de lei la 150 de lei. Menționez aici că aceste alocații erau crescute de la 1 martie, dacă președintele ar fi aprobat bugetul”.