Mesajul lui Victor Rebengiuc, la 100 de ani de la Marea Unire: „Dezamagire. Deznadejde. Atat.”

Victor Rebengiuc, unul dintre cei mai iubiti actori, a marturisit ce simte in ziua de 1 Decembrie.

Parada militara, discursuri sforaitoare ale politicienilor si fasole cu ciolan afumat. Cam asta a fost imaginea zilei de 1 Decembrie. Actorul a facut o marturisire emotionanta.

„Dezamagire. Deznadejde. Atat. Nu e in niciun fel acest moment. Este o dezamagire! Mie imi lipsesc 15 ani pana la 100, pentru mine a fost important accesul la tron al regelui, faptul de la 23 August a fost un act important politic facut de rege si, pe urma, sunt numai momente de haos – din 1945 si de la alegerile din 1946 sunt 50 de ani de haos, din care n-am scapat.

Si cine stie cand vom scapa? Eu, unul, mi-am pierdut orice nadejde. Viitorul il vad destul de sumbru. Acelasi haos. Il vad sumbru.

Romanii trebuie sa voteze ca lumea, sa isi dea seama ce se intampla, dar nu ai cu cine vorbi. Nimeni nu se gandeste la tara”, a spus Victor Rebengiuc pentru news.ro.

Aproape 4.000 de militari au defilat, sambata, 1 decembrie, la parada militara din Bucuresti, organizata cu ocazia Centenarului Marii Uniri. La eveniment au participat cateva mii de bucuresteni alaturi de principalele personalitati ale tarii.

La 100 de ani de la intregirea tarii si la 29 de ani de la revolutie, Romania a ajuns pe ultimul loc in Europa la infrastructura, cheltu­ies­te cel mai putin din UE pentru sanatate, iar invatamantul, mai ales cel din zonele rurale, este la pamant.

Educatie, sanatate si infrastuctura au ajuns cele trei cereri majore ale mediului de busines, adica ale capitalului, care cere progrese in aces­te zone mai mult chiar decat beneficiarii edu­ca­tiei si sanatatii, adica forta de munca.