Marin Moraru și soția sa, Lucia Popescu, au avut căsnicia frumoasaă, timp de mai bine de 50 de ani

Marin Moraru, unul dintre actorii de valoare ai Romaniei, s-a stins din viata, la varsta de 79 de ani, insa langa el stat intodeauna sotia sa, Lucia Popescu.

Povestea lor de dragoste e impresionanta, poate ca depaseste orice piesa de teatru si orice film in care a jucat indragitul actor.

Marin Moraru era de parere ca „daca iesi in vitrine, esti calcat in picioare.”

„In aceasta relatie, daca ma gandesc ce exista in jurul meu, da, e bine sa fii tacut, pentru ca daca iesi in vitrine, esti calcat in picioare. Asa, daca toti oamenii de bine tac, rasa se duce de rapa.

Si asa va fi. Pentru ca oamenii de bine isi vad de treburile lor, sunt multumiti cu un coltuc de paine si un ceai, n-au nevoie de piscine si elicoptere”, a declarat actorul.

S-a casatorit cu Lucia pe cand ea era in liceu

„Cand stai langa un actor, indiferent ca este un actor foarte mare, de fapt langa orice fel de artist, trebuie sa accepti unele provocari pe care ti le da aceasta calitate de sotie a unei personalitati.

Pentru ca mai ales actorii, au si ei trairile lor, in perioada de realizare a unui rol sunt mai nervosi sau au momente de angoasa, dar intelegerea conteaza foarte mult. Noi n-am avut probleme majore in casnicia noastra, ne-am casatorit foarte tineri, eu eram inca la liceu“.

„Au fost momente mai dificile in viata, e foarte adevarat. Insa, cateodata, si el isi da seama ca poate a fost mai nervos si ii pare rau.

El are un suflet de copil, niciodata n-ar putea sa gandeasca rau despre cei din jur si mai ales fata de cei care-i sunt foarte apropiati. Si eu zic ca, daca am trait atatia ani impreuna, nu i-am trait dintr-un anumit motiv, pentru ca actorii pana in zilele noastre nu au castigat mare lucru“, marturiseste Lucia.

Actorul a marturisit ca longevitatea casniciei i-a tinut si longevitatea in cariera: „O liniste familiala este benefica carierei”.

”Din 1964 suntem impreuna. A fost dragoste la prima vedere. Ne-am cunoscut cand ea era studenta in anul intai la Conservator si dupa 3 ani de tinut de mana, ne-am casatorit. Am pornit fara nimic, un covor si-o perna, si am adunat incet, incet o casa plina cu bibelouri, cu tot ce trebuie sau ce nu trebuie unui om.

Intre noi a contat intelegerea, capacitatea fiecaruia de a lasa de la el si faptul ca suntem prieteni foarte buni. Iar data casatoriei noastre este 29 februarie, special am ales-o, ca sa serbam din patru in patru ani si sa nu ne simtim prea longevivi. Sunt sensibil, iar daca nu ai suflet de copil inseamna ca ai murit, mai ales in meseria asta”, spunea Marin Moraru.