Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii: “statul va plati suma de 2.250 de lei, echivalentul a 500 de euro, lunar…”

Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, a facut un anunt important. Ministrul a dezvaluit planurile pe care le are la minister.

Potrivit unei ordonante de urgenta initiata de Ministerul Muncii, companiile care angajeaza someri si asistati sociali vor primi 2.250 de lei pe luna pentru fiecare angajat.

“Vreau sa va prezint in aceasta seara un proiect de ordonanta de urgenta care a fost initiat de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si care se afla la ora actuala in avizarea ministerelor Finantelor, Fondurilor Europene si Justitiei.

Ne respectam un nou angajament din Programul de Guvernare, referitor la sprijinirea angajatorilor, si bineinteles ca acesta se refera la incadrarea somerilor si a beneficiarilor de ajutor social.

Viziunea Ministerului Muncii merge, de acum inainte, pe o alta linie, aceea de nu-i mai sprijini pe cei care au capacitate de munca, dar nu vor sa o faca, motiv pentru care ne-am gandit ca sa ii sprijinim pe toti cei din mediul de afaceri care vor sa faca angajari in perioada urmatoare.

In acest sens, statul va plati suma de 2.250 de lei, echivalentul a 500 de euro, lunar, angajatorilor care incadreaza someri si beneficiari de ajutor social, pentru fiecare dintre aceste persoane, pentru perioade de pana la cinci ani, in functie de categoria din care viitorii angajati fac parte”, a spus, marti, Lia Olguta Vasilescu, potrivit Agerpres.

Ministrul a precizat ca sumele vor fi oferite si pentru angajarea de tineri absolventi de orice forma de educatie – scoala profesionala, liceu, facultate -, tineri greu angajabili, marginalizati, ucenici, indiferent de varsta, si stagiari, persoane cu handicap si persoane aflate in apropierea varstei de pensionare, care isi gasesc mai greu un loc de munca, din aceasta cauza.

“Bineinteles ca angajatorii vor putea oferi o suma mult mai mare de bani decat cea care este la ora actuala acordata de stat pentru fiecare nou angajat, astfel incat salariile din Romania sa se apropie de valoarea platita in celelalte tari ale Uniunii Europene si sa determine stoparea exodului fortei de munca”, a explicat Olguta Vasilescu.