Inca un episod de iarna. Va ninge in aproape toata tara

Locuitorii din aproape toata tara vor avea nevoie de umbrele pe parcursul zilei. In plus, riscul de aparitie a poleiului se va mentine ridicat in nordul Moldovei.

Saptamana va incepe cu innorari accentuate in toata tara. Totusi, ploile vor fi mai insistente in vest, centru si nord, unde cantitatile de apa acumulate vor putea depasi 15 l/mp.

In nordul Moldovei se va mentine riscul de formare a poleiului, iar dupa lasarea intunericului se vor amesteca si cativa fulgi de zapada. Maximele se vor incadra intre 0 grade in nord-estul extrem si 14 grade in sudul Banatului si pe litoral.

Ultimele zile ale lunii noiembrie vor aduce un nou episod de iarna. Temperaturile vor scadea treptat in toate regiunile, asa ca la mijlocul saptamanii vor fi cuprinse intre – 8 si cel mult 4 grade Celsius in vestul teritoriului.

Ninsorile si lapovita vor fi prezente marti doar nord, nord-est si la munte, dar pana miercuri seara vor cuprinde cea mai mare parte a tarii.

Totodata, vantul isi va face simtita prezenta in est, sud-est si pe creste. Joi, aria precipitatiilor se va restrange semnificativ, iar orele noptii vor veni cu ger in zonele nordice, nord-estice si centrale.

Atmosfera mohorata va persista in Capitala si vor fi posibile cateva reprize de ploaie slaba. Valorile termice vor reusi sa urce doar pana la 6 grade Celsius, iar presiunea aerului se va situa la un nivel mai mic decat cel confortabil.