Ninge sau nu in Ajun de Craciun? Prognoza meteo 26 noiembrie – 24 decembrie 2018

Administratia Nationala de Meteorologie a actualizat prognoza pentru urmatoarele patru saptamani, intervalul 26 noiembrie – 24 decembrie 2018.

Potrivit meteorologilor ANM, vremea va fi rece pana la finalul lunii decembrie, cu perioade in care temperaturile se vor situa sub media climatologica a lunii decembrie. Vremea de Ignat si in Ajunul Craciunului va fi caracterizata de episoade geroase.

Prognoza meteo 26 noiembrie – 3 decembrie 2018

Valorile termice se vor situa sub cele normale in toate regiunile, cu o abatere negativa mai prununtata in partea de est a tarii. Cantitatile de precipitatii estimate a se inregistra in acest interval vor fi excedentare in cea mai mare parte a teritoriului, excedent ce va fi mai pronuntat in extremitatea de sud-vest si de sud-est a tarii.

Vremea 3 – 10 decembrie 2018

Temperatura aerului va avea valori mai coborate decat cele climatologice pentru aceasta perioada, abatere negativa ce va fi mai pronuntata in regiunile extracarpatice. Regimul pluvimetric se va situa in jurul celui normal, in cea mai mare parte a tarii.

Prognoza meteo 10 – 17 decembrie 2018

Valorile termice se vor situa usor sub cele climatologic normale pentru aceasta saptamana, la nivelul intregii tari, potrivit ANM.

Cantitatile de precipitatii vor fi in general apropiate de cele normale pentru aceasta perioada. Mediile valorilor termice se vor situa in general in jurul celor climatologice ale perioadei, posibil usor mai coborate in regiunile extracarpatice.

Vremea 17 – 24 decembrie 2018

Mediile valorilor termice se vor situa in general in jurul celor climatologice ale perioadei, posibil usor mai coborate in regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi caracterizat de valori ce se vor situa in jurul celor normale pentru aceasta saptamana.