Gerul a pus stăpânire în România. Cum va fi vremea luni

Gerul a pus stăpânire pe România, în noaptea de sâmbătă spre duminică. În București au fost -15 grade spre dimineață, chiar și mai frig în alte regiuni ale țării.

Meteorologii au înregistrat temperaturile minime ale acestui, sezon iar vremea nu se va schimba prea mult în următoarea perioadă.

S-au înregistrat -15 grade în București, – 12 grade în Brașov, Ploiești, Buzău. Temperatura din Capitală s-a menținut la acest nivel chiar și la ora 8.00, în dimineața de duminică.

Cel mai frig a fost însă la Negrești, Bacău și la Băile Herculane, în Banat – unde la ora 8.00 dimineața se înregistrau -16 grade.

Pe Vârful Omu, oricum o zonă a extremelor climatice, au fost chiar și -19 grade. În cursul zilei de duminică, temperaturile maxime se vor încadra între -6 şi 4 grade. În București, vremea se va menține rece, geroasă în diminețile următoare când vor fi –10…-8 grade, spre –13 în imprejurimi.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -2 grade. Luni valorile termice vor continua să crească ușor, astfel că se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice datei în cea mai mare parte a țării.

Temperaturile maxime, pozitive în aproape toată ţara, vor ajunge la 6-7 grade în Banat, relatează Antena 3. Ninsorile vor fi și ele prezente în mai multe regiuni ale țării, duminică. În regiunile intracarpatice vremea va fi închisă şi temporar se vor semnala precipitaţii.

La munte va ninge, în Maramureş şi Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Banat şi Crişana vor fi precipitaţii mixte. În zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, se estimează că ninsorile vor fi în general moderate cantitativ şi se va depune strat nou de zãpadã.

În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare, cu totul izolat vor fi fulguieli sau burniţã. Vântul va prezenta intensificãri la munte, cu viteze mai mari în zona înaltã, spulberând zãpada şi viscolind ninsoarea, iar în regiunile vestice se va intensifica treptat. ni