Este oficial: Jandarmii vor asigura paza şi protecţia la metrou

Jandarmii vor asigura paza la metroul din Bucureşti. Legea a fost votată

Directorul Metrorex a anunţat, miercuri după-amiază, că paza la metrou va fi asigurată de Jandarmeria Română.

„Camera Deputaților a adoptat modificarea Legii de Înființare a Jandarmeriei Române pentru asigurarea serviciilor de pază și protecție la Metrorex SA.

În termen de 30 de zile se va aproba prin Hotărâre de Guvern modul în care se va implementa prevederea legislativă menționată.

Hotărârea de Guvern va reglementa asigurarea pazei și protecției obiectivelor, bunurilor și valorilor aparținând Metrorex SA, cu efective de jandarmi.

După aprobarea Hotărârii de Guvern – coroborată cu Programul de implementare agreat între Ministerul Transporturilor și Ministerul Afacerilor Interne – serviciile de pază vor fi asigurate de Jandarmeria Română”, se arată într-un comunicat al Metrorex.

În toamna anului trecut, Metrorex îşi exprima interesul de a achiziţiona servicii de pază şi intervenţie în staţiile de metrou şi trenuri, pentru o perioadă de şase luni, prin intermediul unui anunţ postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Valoarea contractului era de aproape 17 milioane de lei şi prevedea servicii de pază, monitorizare, intervenţie şi transport valori pentru staţiile, trenurile, depourile şi obiectivele metroului, care erau estimate să acopere 1.210.920 de ore.

În prezent, paza de la metrou este asigurată de o firmă privată de securitate.