In acest Orasel soarele nu va mai rasari pana in 2019

Duminica, locuitorii unui orasel din Alaska au avut parte de lumina soarelui pentru ultima data si nu o vor mai vedea pentru urmatoarele doua luni, relateaza CNN.

Oraselul Utqiagvik, cu o populatie de doar 4.000 de locuitori, se afla in interiorul Cercului Polar si nu va mai avea parte de lumina soarelui pentru urmatoarele doua luni pentru ca intra in iarna polara. Soarele va rasari din nou aici pe 23 ianurie 2019.

“Asta se intampla in fiecare an. Daca locuiesti dincolo de Cercul Polar va exista o zi in care Soarele apune pentru tot restul iernii.

Vestile bune? Se va intoare, si dupa aceea, in timpul verii, nu va mai apune zile la rand”, a precizat Judson Jones, meteorolog la CNN.

Utqiagvik nu este singura localitate din Alaska care are parte de acest fenomen, insa este primul pe lista datorita pozitionarii ei nordice.

Timp de o lună până la două luni, și locuitorii din Kaktovik, Point Hope și Anaktuvuk Pas vor intra în iarnă polară. Ultimele răsărituri pe care le vor vedea oamenii din aceste așezări vor fi la sfârșit de noiembrie – început de decembrie.

Dacă ești pasăre de noapte și trezitul de dimineață pare un coșmar, ia în considerare emigratul în nordul statului american Alaska. Mai exact, în orașul Utqiagvik, cunoscut în trecut drept Barrow.