Elevii vor avea mai puține vacanțe. Anunțul a fost făcut de Ecaterina Andronescu

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, vine cu vești neplăcute pentru elevii din toată România, după ce a schimbat structura anului școlar!

Reprezentanta Guvernului a anunțat că elevii vor avea mai puține vacanțe!

Ministrul Educației a schimbat structura anului școlar

„Două schimbări am făcut în patru luni și anume noua metodologie pentru manuale și noua structură a anului școlar. Pentru că semestrul I era franjurat (…)

Semestrul se încheie pe 21 decembrie și semestrul II începe după trei săptămâni de vacanță și are o vacanță de două săptămâni în perioada sărbătorilor de Paște.

Aceasta este schimbarea. Mi se pare mult mai adecvată chiar dacă mulți reproșează dezechilibrul ușor între semestre: unul are 15 săptămâni,celălalt are 20 de săptămâni.

Dar cel mai lung are în interiorul lui două săptămâni de vacanță, de sărbătorile pascale”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Ecaterina Andronescu i-ar chema pe elevi la școală, chiar și în vacanță

Articolul continuă după reclame

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, s-a declarat dezamăgită de rezultatele obținute de elevi la Evaluarea Națională. Ministrul spune că rezultatele la simularea Evaluării Naționale 2019 reprezintă un „semnal de alarmă”, deoarece puțin peste jumătate dintre elevi au obținut note de peste 5.

„Nu aş putea să spun că sunt mulţumitoare rezultatele, dacă acestea ar fi fost rezultatele de examen la evaluare clasa a VIII-a, au promovat 52%.

Mi se pare că e nemulţumitor, au promovat adică au luat note mai mari de 5. Rezultatele de la evaluarea de la a VIII-a au fost teribil de nemulţumitoare, e un semnal de alarmă pe care nu vreau să-l țin ascuns, ci să vorbim public ca să remediem lacunele”, a spus Andronescu, la Digi 24.

Ministrul Educației a vorbit recent despre sistemul educațional din Franța, unde copiii sunt chemați la școală chiar și în timpul vacanțelor!

Ecaterina Andronescu spune că este în căutare de soluții pentru ca toții copiii să știe să citească și să scrie, ăână în clasa a IV-a! Ministrul spune că în Franța elevii care rămân în urma celorlalți elevi sunt chemați la școală și în timpul vacanțelor!