Deliciul verii! Rețetă de înghețată cu pepene galben

Deja au început să apară tot mai mulți pepeni prin piețe și magazine așa ca ne-am gândit să vă propunem o rețetă delicioasă și ușor de realizat de înghețată cu pepene galben.

Ingrediente necesare:

50g zahăr

250ml lapte

O lămâie

1,2kg pepene galben

Opțional câteva frunze de mentă

Mod de preparare

Pepenele galben se decojește, i se înlătură semințele și se taie bucățele. Acesta se pune într-un mixer împreună cu laptele și zeama de lămâie, acestea amestecându-se până se obține o pastă omogenă.

Amestecului obținut i se adaigă zahăruș și frișca mixând din nou. Opțional puteți adăuga și câteva frunze de mentă dup gust.

Se ține la frigider 12 ore amestecând din când în când pentru a sparge cristalele de gheață.

Daca tot e vară, e soare, e zăpușeală! Cum să prepari limonada perfectă

Se spune că atunci când viaţa îţi dă lămâi, să faci o limonadă! Evara, soare si gandul ne fuge necontenit la o limonadă rece.

Limonadă cu lămâie, ghimbir şi miere.

Aveţi nevoie pentru 1 litru de limonadă de 3 lămâi bine coapte, o rădăcină de ghimbir, miere în funcţie de preferinţe şi apă plată.

Tăiaţi lămâile în jumătăţi, opriţi o jumătate şi restul stoarceţi-le.

Jumătatea rămasă o tăiaţi în felii subţiri. Apoi se rade ghimbirul pe răzătoare – eu prefer pe dinţii cei mai mici, dar nu cei mai ascuţiţi pentru a evita accidentările.

Amestecaţi bine sucul de lămâie cu ghimbirul şi mierea, apoi puneţi apa plată. La final, feliile de lămâie. O puteți asezona cu mentă! Lăsaţi la frigider sau puneţi cuburi de gheaţă.