De ce copiii lui Meghan Markle și Prințul Harry nu vor fi prinți sau prințese

Regulile Casei Regale britanice sunt stricte, bine stabilite și vizează orice aspect al vieții membrilor săi. Chiar și pe cele ale viitorilor membri, cum ar fi copiii lui Meghan Markle și Prințul Harry.

Au trecut doar câteva zile de la nunta regală și iată că deja toată lumea se gândește la copiii lui Meghan Markle și Prințul Harry.

Nu, cuplul regal nu ne-a surprins cu o veste atât de fericită deși casele de pariuri deja fac estimări cu privire la momentul când cei doi vor decide să își mărească familia.

Precum probabil știi, Regina le-a acordat câteva titluri nobiliare celor doi. Meghan Markle și Prințul Harry au devenit, după căsătorie, Ducele și Ducesa de Sussex, Contele și Contesa de Dumbarton (în Scoția), Baronul și Lady Kilkeel (în Irlanda de Nord).

Ținând cont de faptul că cei doi au declarat în numeroase rânduri că își doresc să devină părinți, deja se spune întrebarea „Ce titluri vor primi copiii lui Meghan Markle și Prințul Harry?”.

Regulile regale britanice, stabilite încă din 1917 de către Regele George V, stipulează faptul că toții copiii Prințului de Wales vor deveni încă de naștere Prinți și Prințese. Însă, nu același lucru este valabil și pentru nepoți.

Când Prințul William s-a căsătorit în 2011 cu Kate Middleton, ea a devenit oficial „Her Royal Highness, Prințesa William of Wales”, la fel cum Meghan Markle este acum „Her Royal Highness, Prințesa Harry of Wales”. Cu toate acestea, oficial, ele nu poartă titlul de Prințesă deoarece nu au sânge regal.

În 1917, Regele George V a decis ca numele de familie regal să fie „Windsor”, iar ulterior Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au hotărât ca toți descendenții familiei regale care nu au titulatura de Majestatea sa, Prinț sau Prințesă să poarte numele de familie Mountbatten-Windsor.

Ținând cont de toate aceste reguli, copiii lui Meghan Markle și Prințul Harry vor purta cel mai probabil titulatura de Lord sau Lady Mountbatten-Windsor.

Mai există însă și posibilitatea ca Regina, dacă va dori, să schimbe acest aspect privind titulatura pe care o vor primi copiii lui Meghan Markle și Prințul Harry – a mai procedat așa și anterior.

În 2012, înante ca Prințul George să vină pe lume, Regina a aprobat o nouă lege prin care se spunea „Toți copiii fiului cel mare al Prințului de Wales vor avea și se vor putea bucura de stilul, titlul și atributul de Majestatea sa, având titulatura oficială de Prinț sau Prințesă înaintea numelui creștin”.

Știind deja cât de mult îl prețuieste Regina pe Harry, nu ne-ar mira ca și copiii lui Meghan Markle și Prințul Harry să devină totuși prinți sau prințese, însă acest lucru va fi posibil numai printr-o lege specială.