Cum se prepara un gem de cirese

Daca vrei sa ai intotdeauna in casa un strop de vara trebuie sa ai cirese… Dar cum ciresele nu se pot pastra proaspete, iti recomandam un gem de cirese.

Timp de gătire: Peste 60 minute

Porții: 8-10 porții

Dificultate: Rețete ușoare

Gem de cirese… un deliciu pentru orice sezon!

Ingrediente necesare pentru gem de cirese:

1 kg de cirese

600 gr de zahar

coaja de la o lamaie

Cum se prepara un gem de cirese delicios?

Ciresele se spala bine si se curate de codite. Dupa, cu un ac de siguranta se scot samburii. Ciresele se pun intr-o cratita si se acopera cu zahar. Se amesteca bine si se lasa deoparte timp de cateva ore (minum 3). In acest timp, fructele isi vor lasa o zeama.

Se pune toata aceasta compozietie pe aragaz la foc mic. Se amesteca bine si se pune coaja unei lamai rasa. Se lasa cam 40 de minute dar se amesteca din cand in cand ca sa nu se mai lipeasca. Ai grija ca in acest timp, sa iei spuma care se formeaza deasupra.

Dupa 40 de minute, scoti pe o farfurie o lingurita din gem. Daca acesta se lipeste atunci cand este rece inseamna ca gemul de cirese este gata. Daca nu se lipeste, mai trebuie sa-l mai pui la fiert.

Toarna gemul fierbinte in borcane curate.

Le pui capacul si loe lasi cu capul in joc pentru 15 minute. Dupa, le pui la culcus (borcanele sunt invelite in paturi) pentru 48 de ore.

E usor sa pregatesti gem de cirese dar si mai usor este sa te bucuri de gustul lui acrisor alaturi de toata familia! Incearca-l acum si vei fi apreciata pentru aceasta reteta!