Acesti milionari nu cumpara iahturi si insule, dar salveaza mii de copii!

Au inteles ca nu trebuie sa traiasca doar pentru binele propriu. Nu toate celebritatile isi cheltuie onorariile pentru o viata de lux – iahturi, avioane, diamante.

Sunt aceia care prefera sa-i ajute pe altii si sa se angajeze in caritate.

Oferim o selectie de 8 celebritati care au gasit sens sa traiasca nu numai pentru ei insisi si capriciile lor.

1.Gosha Kutsenko

Fundatia „Step Together” a lui Gosha Kutsenko ii ajuta pe copiii cu paralizie cerebrala. Actorul a deschis fundatia in 2011 si, de atunci, de doua ori pe an, organizeaza concerte de caritate la care isi invita prietenii.

2. Natalia Vodianova

Un model binecunoscut, a creat Fundatia Naked Heart for Children. Activitatea sa de caritate este cunoscuta nu numai in tarile estice, ci si in Europa.

Fundatia este implicata in construirea de terenuri de joaca, ofera asistenta juridica, psihologica, terapeutica si sociala familiilor cu copii cu dizabilitati. Vodianova organizeaza de multe ori baluri de caritate si curse sportive unde celebritati sunt invitate sa stranga bani in scopuri caritabile.

3. Konstantin Khabensky

Fundatia Konstantin Khabensky ii ajuta pe copiii cu cancer. In 2013, fundatia sa a salvat 130 de copii. Actorul spune ca nu este nimic mai valoros decat viata umana si cand vede ochii fericiti ai mamelor, in interiorul lui se naste ceva foarte important, care ii da putere si bucurie.

4. Chulpan Khamatova

Actrita a infiintat in 2006 fundatia „Give Life”, care este implicata in sprijinirea copiilor cu boli hematologice si oncologice. Khamatova ajuta clinicile specializate sa achizitioneze echipamente medicale si medicamente necesare.

De asemenea, gaseste donatori, grupuri de voluntari care ofera asistenta psihologica si sociala copiilor bolnavi, si incearca sa atraga atentia societatii asupra persoanelor cu cancer.

5. Keanu Reeves

Keanu conduce un mod de viata foarte simplu si ii sprijina pe cei fara adapost. El nu este deloc un adept al luxului si nu intelege de ce vilele si avioanele private sunt necesare unui barbat.

Chiar si atunci cand a devenit bogat si faimos, el nu a cumparat un loc unde sa traiasca pentru el insusi, ci a ramas sa locuiasca intr-o casa inchiriata. El nu are propria sa masina, Keanu calatoreste cu transportul public.

Reeves a fondat Fundatia pentru Cancer. A decis asta dupa ce propria lui sora a suferit de leucemie. De asemenea, sustine diferite proiecte de mediu si se lupta pentru drepturile animalelor.

6. Leonardo DiCaprio

Primind sume impresionante, DiCaprio si-a dat seama ca banii nu fac o persoana fericita. In 1998, a creat o fundatie caritabila care a donat 15 milioane de dolari unui numar de 30 de organizatii diferite.

7. Kate Middleton

Jurnalistii au acuzat-o in mod repetat pe ducesa de Cambridge pentru faptul ca se comporta necorespunzator unui membru al familiei regale. Dar Katherine nu acorda atentie acestor atacuri, prefera sa nu poarte haine haute couture, ci prefera marcile Zara, H & M, Hobbs.

Impreuna cu sotul ei, participa la diferite initiative si aloca sume suficient de mari pentru caritate.

8. Angelina Jolie

In 2001, in timpul filmarilor pentru „Lara Croft”, care au avut loc in Cambodgia, actrita si-a trezit interesul pentru caritate. Jolie a vazut acolo nevoile oamenilor si a mers cu ajutor umanitar in tarile lumii a treia.

A creat mai multe fundatii caritabile care ajuta copiii din Africa. In 2013, actrita a fost premiata cu un Oscar umanitar pentru meritele ei.

Si aceasta nu este intreaga lista de stele angajate in fapte bune. Faptul ca numarul acestor persoane creste in fiecare an este incurajator. La urma urmei, astfel de initiative salveaza mii de vieti.