7 reguli importante pentru a scăpa de energiile oamenilor din jurul tău

Atunci când te simţi irascibilă fără motiv şi parcă niciun lucru nu îţi merge bine e posibil să te confrunţi cu o aură negativă asupra ta.

Dacă te întrebi ce e de făcut în astfel de situaţii, află că există soluţii optime pentru a ţine departe de tine orice sursă de negativitate.

Ce sunt energiile negative?

Poate nu ai timp să sesizezi pe moment, însă energiile negative pot pune stăpânire pe viaţa ta mai ceva ca o boală. De aceea, e bine să îţi dai seama de ele din timp şi să acţionezi cât mai repede.

Când îţi dai seama că există?

După ce ai realizat că viaţa ta e condusă de negativism şi suferinţă, poţi trece la pasul următor, acela de a identifica exact cauzele.

Ar trebui să scapi de energia negativă după ce ai trecut printr-un divorţ sau o despărţire, după ce ai întâlnit persoane care să îţi dorească răul, după ce te-ai îmbolnăvit sau, pur şi simplu, după o perioadă extrem de stresantă din viaţa ta.

Tămâie şi rugăciune

Unul dintre cele mai întâlnite moduri de a scăpa de energiile negative şi de a readuce bunăstarea şi fericirea în viaţa ta este să arzi tămâie şi să rosteşti o rugăciune câteva minute. Dacă eşti o persoană credincioasă, acest obicei te va ajuta să îţi găseşti liniştea iar mintea ta să se cureţe de gândurile negre.

Apă din belşug

Practicat încă din cele mai vechi timpuri, obiceiul de a deschide ferestrele casei şi de a arunca apă pe geam este unul care te poate scăpa de resentimente şi stări încărcate de negativism. Oamenii cred că ghinionul pleacă odată cu apa, de aici şi expresia „pe apa sâmbetei“.

Uleiuri ambientale

Dacă vrei să îţi purifici spaţiul în care trăieşti, foloseşte uleiuri aromatice esenţiale, care să îţi inducă o stare de linişte şi relaxare şi să elimine stresul. Uleiurile de lavandă şi eucalipt sunt cele mai eficiente.

Terapia cristalelor

Puterea nebănuită a pietrelor le-a fost de folos celor mai mari conducători ai lumii, drept pentru care şi astăzi ele mai sunt folosite, mai ales de către arabi. Dacă ai încredere în energia transmisă de geme, alege un cuarţ roz protector sau o turmalină neagră, care va acţiona ca un scut energetic şi îţi va transmite o vibraţie pozitivă.

Poartă o piatră la gât câteva zile la rând şi vei observa diferenţele.

Foloseşte sare de mare

Există mai multe moduri în care sarea te poate ajuta să înlături de energiile negative. Unul dintre ele este acela de a presăra sare în toate colţurile casei pentru câteva zile. Cunoscută pentru puterea ei de a curăţa tot ce e rău din jur, sarea era folosită şi împotriva blestemelor sau a vrăjitoriilor.

Muzică şi lumânărele

Un alt mod de a spune „nu“ răului din viaţa ta e să îţi acorzi câteva momente de relaxare, în care să asculţi melodiile preferate şi să îţi induci o stare de calm la lumina lumănărilor.

Ordine în viaţa ta

Aşa cum îţi faci curăţenie în casă, trebuie să procedezi la fel şi cu sufletul şi mintea. Uită de toate lucrurile rele din viaţa ta, scapă de experienţele neplăcute şi fă loc sentimentelor frumoase. Nimic nu te va ajuta mai mult decât propriul suflet, pe care trebuie să îl laşi să iasă la lumină.