Vremea se schimbă săptămâna viitoare. Trecem de la 20 de grade în weekend, la ninsori și temperaturi cu minus

Ziua de astăzi va fi frumoasă în cea mai mare parte a ţării. Nori şi stropi de ploaie vor apărea trecător în zonele nordice, estice şi parţial în cele centrale.

Vântul se va intensifica din când în când în Moldova, în Dobrogea şi la munte. Maximele vor avea valori între 11 grade în depresiuni şi 20 de grade Celsius în sud-vestul ţării.

De marți, temperaturile scad, temperat negative noaptea, cu probabilitatea de a se transforma ploile în lapoviță și ninsoare, nu numai în zonele de munte.

Circulația aerului se menține în continuare foarte rapidă la nivelul continentului european și intervalul săptămânii viitoare va fi caracterizat de aceleași alternanțe”, a spus Gabriela Băncilă, meteorolog ANM

De marţi, însă, vremea va întoarce radical foaia, se va întoarce frigul, ploaia şi lapoviţa, aceasta din urma nu numai la munte.

Climatologii sunt de părere că ne putem adapta schimbărilor meteorologice. Dar asta depinde de modul în care acţionăm, spun ei.

Roxana Bojariu, climatolog:

Trăim deja schimbarea climei și observăm cum valurile de căldură, vara, cresc ca frecvență și intensitate. Precipitațiile sunt mai intense, și asta în cazul României, dar tot globul prezintă astfel de fenomene.

Încălzirea globală nu înseamnă doar o creștere graduală a temperaturilor, înseamnă modificarea tiparelor vremii.

Ne putem adapta și ne putem dezvolta, chiar cu o calitate a vieții bună, chiar în condițiile schimbării climei. Depinde foarte mult de cum acționăm.

Efectele schimbărilor climatice se văd în aceste zile şi în ţara noastră. Meteorologii anunţă vreme schimbătoare pentru perioada următoare.

Dacă wekendul va fi însorit şi călduros, de marţi vremea va întoarce, radical, foaia şi vor reveni ploaia şi lapoviţa, spun meteorologii.