Vremea ANM 6 – 10 martie 2019 – Vine primăvara adevarată

Administrația Națională de Meteorologie anunță prima săptămână de primăvară adevărată.

MIERCURI

ÎN ŢARĂ

Valorile termice, deși în scădere ușoară față de intervalul anterior, vor caracteriza în continuare o vreme mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales ziua în nordul, centrul și estul țării, unde local va ploua slab.

În zona de munte, îndeosebi în Carpații Orientali, pe arii restrânse vor fi precipitații mixte. Vântul va avea intensificări la munte, mai ales pe creste, dar izolat și la cote mai reduse și în restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 6…7 grade în depresiuni și 16…18 grade în regiunile sudice, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 7 grade, mai coborâte în depresiuni, spre -8 grade.

Dimineața și noaptea, în zonele joase vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI

Vremea se va menține caldă pentru această dată, deși valorile termice vor marca o ușoară scădere față de intervalul precedent.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat ziua și în general slab pe parcursul nopții. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade, posibil mai scăzută în zona preorășenească.

JOI

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi caldă în cea mai mare parte a țării, astfel că maximele termice vor fi cuprinse între 12 și 20 de grade, cu cele mai scăzute valori în estul Transilvaniei și pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în regiunile nordice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă și trecător în regiunile estice. Temperaturile minime se vor încadra, în general, între 0 și 10 grade, mai coborâte în zonele depresionare.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi frumoasă și caldă, cu o temperatura maximă în jurul a 18 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Minima termică va fi de 4…6 grade.

TENDINŢE VINERI – DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ

Vremea se va menține caldă în majoritatea regiunilor, iar probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în jumătatea

de nord a țării și mai ales către finalul intervalului.

LA BUCUREŞTI

Vremea se va menține caldă, iar probabilitatea pentru ploaie va fi foarte mică.