Anunț de ultimă oră despre pensii! Ce se întâmplă cu Pilonul II

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a reacționat marți în subiectul Pilonului II de pensii, după zvonurile potrivit cărora Guvernul ar dori să renunțe la acest pilon.

Tăriceanu a declarat că nu se pune problema „sub nicio formă” să se renunțe la Pilonul II, însă a precizat că se urmărește sporirea garanţiilor pentru contributorii la acest pilon.

„Au circulat diverse zvonuri că Guvernul actual, Coaliţia, doreşte să renunţe la Pilonul II de pensii. Pot să vă asigur (…) că nu poate fi vorba de aşa ceva sub nicio formă.

Dar măsurile pe care le-am luat au fost, am considerat noi necesare, pentru a spori garanţiile pentru cei care sunt, care fac parte din Pilonul II de pensii, pentru că există în momentul de faţă o disproporţie uriaşă între capitalul societăţilor care administrează fondurile de pensii şi numărul de contributori şi activele pe care le gestionează”, a declarat Tăriceanu.

Tăriceanu a amintit și de “oarecare insatisfacţie” pe care o are referitor la faptul că fondurile de pensii “nu sunt suficient de implicate în economia reală”.

„Al doilea element pe care l-am prezentat a fost legat de o oarecare insatisfacţie pe care şi eu şi alţii o încercăm, văzând că fondurile de pensii nu sunt suficient de implicate în economia reală.

Fondurile de pensii adoptă în general o politică mai prudentă şi preferă să investească în instrumente foarte sigure, însă am dat exemplu altor fonduri din alte ţări, fonduri care investesc şi în activităţi care ţin de zona servicii, industrială”, a menţionat preşedintele Senatului.