Vremea 1 martie 2019. Prognoza ANM până pe 10 martie

Vremea de 1 martie se anunța neobișnuit de caldă în unele zone. ANM a actualizat pronoza pentru vineri.

Vremea de mărțișor

Vântul va sufla pe 1 martie 2019 în Bărăgan, Moldova și Dobrogea. Prognoza meteo ANM arată ca la munte vor fi câteva ninsori și zone cu ger, dar izolate nu extinse, în scădere față de zilele precedente.

Temperaturile maxime de vineri vor ajunge la 16 grade celsius. La munte vremea va fi bună, temperaturile vor ajunge la maxim 8 grade și minima la zero, conform ANM.

Prognoza meteo 1 martie – 10 martie 2019 în Banat

Până în data de 1 martie media temperaturilor maxime va fi în creștere, de la 5 grade în prima zi, până la 13 grade.

În data de 2 martie media maximelor termice va scădea cu aproximativ 4 grade, apoi se va încălzi din nou, astfel că în 5 martie aceasta va atinge 16 grade și va fi mult mai ridicată decât în mod normal la această dată.

Ulterior, până la sfârșitul intervalului de prognoză, nu vor mai fi variații termice semnificative. Media temperaturilor minime va urma o evoluție relativ asemănătoare.

Cel mai frig va fi în primele dimineți, când media minimelor termice se va situa în jurul valorii de -5 grade, iar cel mai cald în ultimele, când media lor va fi de 4 grade.

Din data de 1 martie trecător vor fi posibile precipitații în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi

Prognoza meteo 1 martie – 10 martie 2019 în Crişana

Vremea se va încălzi până în data de 1 martie, de la o medie a temperaturilor maxime de 5 grade în prima zi, până la 11…12 grade și de la o medie a temperaturilor minime de -7…-6 grade la început, până la 2 grade.

În următoarele două zile, atât media temperaturilor maxime cât și a temperaturilor minime va scădea cu 3…4 grade.

În zilele care vor urma valorile termice vor fi în general în creștere, iar media maximelor va fi între 12 și 15 grade, iar a minimelor între 0 și 4 grade.

Probabilitatea mai mare de precipitații, în general slabe și trecătoare, va fi în 1-2 martie, precum și după data de 5 martie.

Prognoza meteo 1 martie – 10 martie 2019 în Transilvania

Media temperaturilor maxime va crește de la 3 grade în prima zi, până la 9…10 grade în data de 1 martie.

În următoarea zi se va răci cu aproximativ 4 grade, apoi se va încălzi din nou, astfel că în data de 5 martie media maximelor termice va fi de 13 grade.

În zilele următoare nu vor mai fi variații semnificative. Media temperaturilor minime va fi negativă, dar în creștere treptată, de la -11 grade în prima zi până în jurul a 0 grade în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.

Trecător vor fi precipitații în general slabe cantitativ aproape în fiecare zi, dar mai ales începând din 1 martie.

Prognoza meteo 1 martie – 10 martie 2019 în Maramureş

Până în data de 5 martie valorile termice vor fi în general în creștere, iar media maximelor va avea variații între 4 și 10 grade și a minimelor între -7 și 0 grade.

Ulterior, temperaturile nu vor mai avea variații importante, media maximelor situându-se în jurul a 12 grade, iar cea a minimelor va fi de 1…2 grade.

Prognoza meteo 1 martie – 10 martie 2019 în Moldova

În prima săptămână, media temperaturilor maxime va înregistra oscilații de la un interval la altul, respectiv o scădere până la 4 grade, apoi o creștere până la 10…12 grade și din nou o scădere, spre valori de 5…6 grade, în zilele de 2 și 3 martie.

În a două săptămână, valorile termice diurne vor fi, în general, mai ridicate decât cele specifice perioadei, maximele lor fiind cuprinse, în medie, între 11 și 14 grade.

Pe parcursul celor 2 săptămâni, media temperaturilor minime se va situa între -1 și 3 grade, exceptând noaptea din 3 martie, care vor avea o medie în jur de -3 grade.

Vor fi precipitații slabe în unele zilele ale intervalului 1-10 martie.

Prognoza meteo 1 martie – 10 martie 2019 în Dobrogea

Media temperaturilor maxime va crește în intervalul 28.02 – 01.03 până la 10…11 grade.

Va urma o scădere, spre valori de 6…7 grade, în zilele de 2 și 3 martie. În a două săptămână, valorile termice diurne vor fi, în general, mai ridicate decât cele specifice perioadei, maximele lor fiind cuprinse, în medie, între 10 și 13 grade.

Prognoza meteo 1 martie – 10 martie 2019 în Muntenia

Vremea va fi normală termic, cu o medie a temperaturilor maxime de 6…8 grade, urmând ca în intervalul 28.02-01.03 aceasta să crească spre valori de 12…14 grade, iar în zilele de 2 și 3 martie media să scadă la 9 grade.

În a doua săptămână, valorile termice diurne vor avea maxime mai ridicate decât cele specifice perioadei, a căror medie se va situa între 13 și 16 grade.

Pe parcursul celor 2 săptămâni, media temperaturilor minime va fi cuprinsă între -3 și 3 grade, exceptând primele 2 nopți, care vor avea o medie a minimelor termice în jurul valorii de -5 grade.

Vor fi precipitații slabe în 2-3 martie, dar local posibil și în unele zile ale intervalului 6 – 10 martie.

Prognoza meteo 1 martie – 10 martie 2019 în Oltenia

Vremea va deveni normală termic până pe 1 martie 2019, când media temperaturilor maxime va atinge 7 grade.

În intervalul 28.02-01.03 această medie va crește spre valori de 13…15 grade, dar va scădea în zilele de 2 și 3 martie la 9 grade.

În a doua săptămână, valorile termice diurne vor avea maxime mai ridicate decât cele specifice perioadei, a căror medie se va situa între 13 și 16 grade.

Pe parcursul celor 2 săptămâni, media temperaturilor minime va fi cuprinsă între -3 și 3 grade, exceptând primele două nopți, care vor avea o medie a minimelor termice în jurul valorii de -6 grade. Vor fi precipitații slabe, locale, în unele zile ale intervalului 1 – 10 martie.

Prognoza meteo 1 martie- 10 martie 2019 la munte

Pe parcursul primei săptămâni, media regională a temperaturilor maxime se va încadra între -2 grade și 3 grade, iar în cea de-a doua săptămână această medie va depăși norma perioadei, fiind cuprinsă între 2 și 5 grade.

Media temperaturilor minime va fi permanent sub pragul de îngheț, cu valori de la -7 la -3 grade până pe 3 martie.

În săptămâna 4 – 10 martie, tendința va fi de ușoară creștere, cu medii ale temperaturilor minime între -5 și -1 grad.

Se vor semnala precipitații în general slabe, mai ales ninsori, în 1-3 martie, dar local și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni., potrivit ANM.