Viorica Dăncilă a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu pensiile, în 2019

Primul-ministru al României a declarat, înaintea ședinței de Guvern de vineri, că punctul de pensie va crește cu 15%, iar pensia minimă va fi majorată cu 10%. Premierul a vorbit despre bugetul pe acest an, despre care a spus că este unul al investițiilor.

„Deficitul bugetar se va păstra la 2,55. Aș vrea să subliniez câteva linii importante ale structurii bugetare. Vom asigura plata drepturilor și indemnizaților sociale.

Continuăm creșterea punctului de pensie cu 15%, începând cu septembrie 2019, dar și a pensiei minime cu 10%. De asemenea, vrem să asigurăm majorarea salariului de bază”, a precizat premierul.

Viorica Dăncilă a anunțat majorarea punctului de pensie în septembrie 2019

Astfel, Viorica Dăncilă a făcut anunțul așteptat cu sufletul la gură de toți pensionarii din România. Premierul a mai vorbit, înainte de ședința de Guvern de vineri, despre investițiile din sănătate, învățământ și transporturi.

„Sănătatea este o prioritate pentru noi. Anul acesta, bugetul este cu 6,1 miliarde de lei mai mare decât sumele cheltuite anul trecut.

Se impune și creșterea investițiilor în unitățile sanitare. Așadar, vom finaliza investițiile pentru unitățile sanitare începute anul trecut, cum ar fi spitalele din Fălticeni, Neamț, Hunedoara și Bistrita.

Ministerul Sănătații are ca prioritate îmbunătătțrea programelor medicale, cum ar fi Mama și Copilul.

Voi enumera câteva programe importante pentru sistemul de învățământ: dotarea claselor 5 – 12 cu table electronice interactive, rechizite în valoare de 0,7 miliarde de lei și majorarea cu 25% a veniturilor nete ale cadrelor didactice.”, a spus Dăncilă.

De asemenea, premierul a precizat că anul 2019 este unul al investițiilor. „2019 va fi anul investițiilor.

Alocăm 49,65 miliarde lei pentru investiții. O alocare importantă este la Ministerul Transporturilor, unde fondurile sunt cu 6 miliarde mai mari decat în 2018.

Bugetele locale beneficiază anul acesta de o alocare report de 47,9 miliarde de lei, adică cu 13% mai mari decât în 2018.

Impozitul pe venit colectat la bugetul de stat merge în proporție de 100% la bugetele locale, respectiv 22 miliarde. Așadar, bugetul anului 2019 este un buget echilibrat”, a punctat primul-ministru.