Vi-l amintiţi pe actorul Ovidiu Cuncea? Acum e diacon în biserici: „Îl cauţi pe Dumnezeu când deznădejdea e …“

S-a făcut cunoscut datorită emisiunii „Ciao Darwin“, acolo unde făcea echipă cu Dan Negru şi cu Roxana Ionescu („Mama natură“), însă de mai mulţi ani nu mai este doar actor, ci a luat şi calea bisericii.

Este vorba despre Ovidiu Cuncea, care a decis să nu mai apară deloc la TV, ci să fie diacon la o biserică din Capitală, dar şi actor la Teatrul Naţional Bucureşti, acolo unde îşi alege roluri care să fie pe placul lui Dumnezeu. În plus,el este regizor şi pentru spectacolele de copii.

Ovidiu Cuncea a acordat un interviu pentru sursa citată, afirmând că oamenii îl caută pe Dumnezeu atunci când deznădejdea este maximă şi că rugăciunile vin când oamenii sunt în pragul de a pierde ceva. În plus, el a dezvăluit şi cum a ajuns să fie diacon.

„Am zis: «Părinte, ce fac?». Şi au început să-mi curgă lacrimile şi nu puteam să le opresc. Nu mă gândeam vreodată că o să fiu diacon, asta nu o alegi tu… Asta îţi este dăruit. Minunile se întâmplă atunci când faci rugăciunea profundă.

Şi îl rogi pe Hristos, care e părticică în mâna ta, şi îl rogi atunci: «Doamne, te rog, ai grijă». E un lucru pe care practic tu nu-l vezi, dar când tu ştii că ai făcut această rugăciune şi ea s-a împlinit, zici mulţumesc.

Şi e ca o binecuvantare, pentru că, în general, rugăciunile vin când eşti în pragul de a pierde. Când deznădejdea e maximă, atunci vii la preot, atunci îl cauţi pe Dumnezeu“, a spus Ovidiu Cuncea.

Aceasta nu este prima dată când actorul vorbeşte despre noua lui viaţă, el vorbind despre aceste lucruri şi în urmă cu un an, în cadrul unui interviu.