Vesti noi de la Florin Busuioc. Care e pronosticul medicilor la o săptămână

Veşti bune vin de la Institutul de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu, unde a fost transferat Florin Busuioc după infarct.

Actorul şi îndrăgitul om de televiziune se simte mai bine după operaţia pe care a suferit-o la Craiova, aşa că zvonurile privind o nouă intervenţie pentru montarea unui al doilea stent la inimă au fost infirmate de către medici.

Cardiologul care l-a salvat pe Busu în noaptea în care a făcut stop cardiac a explicat în exclusivitate pentru Click! cum se simte vedeta la o săptămână de la momentele critice prin care a trecut.

Florin Busuioc (56 de ani) se recuperează după infarctul suferit în urmă cu o săptămână. Prezentatorul Meteo de la Pro Tv este internat în continuare la secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Institutului de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu, unde a fost transportat cu un elicopter săptămâna trecută de la Clinica de Cardiologie Intervenţională a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova unde a fost operat de dr. Paul Traşcă.

Cardiologul a intrat atunci în sală la miezul nopţii alături de colegul lui, medicul rezident Eugen Ţiereanu, şi de Emilia Goanţă, medicul care se ocupă de partea de dispozitive implantabile.

La o săptămână de la intervenţia salvatoare de montare a stentului, dr. Paul Traşcă este la curent cu ultimele noutăţi despre pacientul său celebru. “Domnul Florin Busuioc a depăşit momentul critic. A fost detubat, este conştient şi vorbeşte.

Nici nu se pune probleme de a doua operaţie la inimă. Urmează o perioadă de recuperare şi probabil va mai rămâne la secţia ATI. Atât stiu de la colegii mei de la Bucureşti”, a declarat medicul pentru Click!

Florin Busuioc se afla în sala Filarmonicii Oltenia din Craiova, unde juca în cadrul spectacolului Central Park. El a început să se simtă rău pe scenă şi a ieşit să ia o gură de aer.

S-a prăbuşit la pământ sub ochii recuziterului, care împreună cu colegii de scenă au chemat în ajutor o ambulanță SMURD. Medicii i-au acordat îngrijiri la fața locului, fiind apoi transportat la Spitalul de Urgenţă din Craiova. Aici a urmat o adevărată nebunie.

Şeful Clinicii de Cardiologie Intervenţională care ar fi trebui să-şi dea acordul pentru operaţie nu răspundea la telefon, iar ulterior şi-a închis mobilul. A fost nevoie de intervenţia managerului care i-a chemat de acasă pe medici să-l opereze pe Florin Busuioc. Intervenţia de montare a stentului a fost o reuşită.

“Florin Busuioc a venit la spital în stare foarte gravă. A avut un vas mare de sânge complet obturat la inimă. După ce i-am montat un stent, putem spune că pacientul se simte mult mai bine. Are tensiunea 12.7, dar este în continuare intubat şi ventilat mecanic, starea lui generală fiind monitorizată de aparate. Nu este conştient, fiind în continuare sedat.

Dacă nu se făcea această procedură în regim de urgenţă, şansele de supravieţuire ar fi fost minime. Din păcate, aici la clinică, noi nu aveam personal medical suficient. Operaţia a durat puţin, dar mobilizarea a fost mai grea”, declara dr. Silviu Traşcă pentru Click!, medicul care l-a salvat pe Florin Busuioc.