Un român a cumpărat o biserică veche de 800 de ani și a transformat-o total

Un român care s-a stabilit în Italia după ce a cunoscut-o pe soția sa, de origine italiană, a decis să achiziționeze o biserică veche de 800 de ani, pe care a transformat-o total.

Ion Cafadaru, economist de profesie, a plecat din țară după ce s-a însurat cu o italiancă. Bărbatul nu a stat mult pe gânduri și și-a vândut afacerea pentru a putea cumpăra lăcașul sfânt ce are nu mai puțin de 800 de ani.

El a reușit să transforme biserica, patrimoniu UNESCO, într-un loc care îți taie respirația. Mai mult, pentru ca visul său să devină realitate, a învățat meșteșugul sticlăriei.

„Noi nu am cumpărat o locație, am cumpărat o semnificație”, a declarat Cafadaru.

Biserica pe care acesta a achiziționat-o se numește Santa Chiara și este o biserică celebră în anii de glorie a sticlei de Murano, aflată pe insula cu același nume.

În mijlocul bisericii domnește un candelabru imens, care atrage privirile tuturor turiștilor care intră în acest lăcaș.

Timp de cinci ani a muncit alături de fratele, socrul și cel mai bun prieten al său.

Fiind o clădire de patrimoniu UNESCO, reconstrucţia s-a făcut manual, din materiale de epocă.

„Eu cred că biserica este specială. În toți acești ani, am reușit să trecem peste toate greutățile fără nici măcar o răceală. Nu am avut niciun accident de muncă. Totul a decurs ca o tabără de vară”, a povestit românul.

Santa Chiara Murano găzduieşte o colecţie impresionantă de obiecte din sticlă Murano, realizate de Cafadru, care a făcut ucenicie pe lângă ultimii meșteri sticlari ai insulei.

În biserică a așezat și un cuptor de sticlă și realizează demonstrații pentru turiștii care trec pragul bisericii.

Cuptorul de sticlă face parte tot din sufletul bisericii care a găzduit în urmă cu 200 de ani cea mai mare fabrică de sticlă din insula Murano.