Un psiholog explică de ce Halep nu are respect pentru antrenori

Simona Halep s-a oprit în semifinale la turneul de la Miami și a ratat revenirea pe prima poziție WTA. Dar ieșirile sale nervoase au atras atenția publicului.

Sportiva româncă a avut mai multe gesturi urâte la adresa antrenorului său, Daniel Dobre. De fiecare dată când acesta îi dădea sfaturi de pe marginea terenului, Halep reacționa agresiv.

Chemat pe teren, antrenorul nu era luat în seamă de Haleă, îi dădea sfaturi, dar aceasta părea că-l ignoră. Anterior, se arătase deranjată de faptul că nu e aplaudată de propriul staff.

Gesturile Simonei Halep, analizate de un psiholog

Ieșirile nervoase și atitudinea sportivei au fost analizate de psihologul Andreas Hniatiuc. Acesta a colaborat cu mai multe echipe importante, precum Dinamo, Viitorul, Sportul Studenţesc (fotbal) sau CSM Bucureşti (handbal), potrivit Adevărul.

„Aceste manifestări denotă un scurt circuit în relaţia cu antrenorul Daniel Dobre. Un antrenor trebuie să emană autoritate şi respect.

Nu e cazul în relaţia Halep – Dobre din ce se vede la televizor. E clar că Halep scăpase de acest tip de comportament în relaţia cu Darren Cahill, fiindcă avea un respect uriaş pentru antrenorul australian.

Cahill a reuşit să o şlefuiască pe Simona, să o facă numărul 1 mondial, dar şi campioană la Roland Garros”.

Andreas Hniatiuc, psiholog

Psihologul e de părere că noul antrenor al Simonei Halep nu știe să se impună în fața sportivei. E motivul pentru ar fi tratat cu superioritate și cu nervi.

„A fost evident că, sub comanda lui Cahill, Halep a progresat din toate punctele de vedere, mai ales mental. Repet, relaţia lor se baza, în primul rând, pe respect şi pe încredere.

Halep are acum două variante. Fie îşi schimbă antrenorul, fie îşi schimbă percepţia despre el. Dacă l-a angajat pe Daniel Dobre, înseamnă că a considerat că acest om are nişte calităţi.

Dacă e aşa, atunci trebuie să-l şi respecte, ceea ce, în acest moment, nu face. Iar dacă a ajuns la concluzia că Dobre nu e omul potrivit pentru ea, atunci trebuie să lucreze cu un om în care are încredere”.

Andreas Hniatiuc, psiholog

Simona Halep a fost învinsă de Karolina Pliskova, cu scorul de 5-7, 1-6 și a ratat calificarea în finala Miami Open 2019, dar și urcarea pe prima poziție în clasamentul WTA.