Trandafirul unic în lume care înfloreşte la Arad. Îşi schimbă culoarea de trei ori

Un colț de rai a prins contur în această perioadă în apropiere de Arad, unde peste două mii de soiuri de roze au înflorit și așteaptă să fie admirate.

Festivalul trandafirilor, ajuns la ediția cu numărul 11, și-a deschis deja porțile pentru iubitorii de flori sau pentru cei aflați în căutare de relaxare, iar intrarea este gratuită.

Această grădină imensă se întinde pe o suprafaţă de trei hectare şi se afla la câţiva kilometri de Arad. Iar miile de flori colorate, aduse din toată lumea, le încântă simţurile vizitatorilor, mai ales acum, la începutul lunii iunie, când are loc Festivalul Trandafirilor.

Înconjuraţi de roze, oaspeţii s-au grăbit să le fotografieze din toate unghiurile pentru a le surprinde frumuseţea.

Preţurile sunt pe măsură. Un butaş poate ajunge până la două sute de euro.

Mihaela Buzatu, Fundaţia Eutopia Gardens, organizator proprietar rozariu: “Chiar lângă mine se afla Eden Rose, o vedetă în lumea trandafirilor, un trandafir premiat mondial. Înfloreşte verde după care capătă nuanţe de roz şi apoi devine alb.”

Oricine poate vizita parcul iar momentan nu se percepe taxă de intrare. Vizitatorii se pot bucura de mirosul îmbătător al unor trandafiri precum soiul german Kordes, trandafiri “Shakespeare”, un soi englezesc sau chiar și soiuri românești , cum este cel creat de Wilhelm Muhle la Timișoara în 1888.

Parcul cuprinde peste 5.000 de taxoni, grupați în diverse colecții. Fiecare gen și specie înflorește diferit în anumite momente ale anului, așa că puteți vizita Eutopia Gardens de mai multe ori pe an și de fiecare dată vă veți bucura de alt spectacol al naturii.

One thought on “Trandafirul unic în lume care înfloreşte la Arad. Îşi schimbă culoarea de trei ori”

  1. Superb! Felicitari!
    In speranta ca nu va supar va adresez o intrebare:
    Ce pot face la un trandafir pomisor care anul acesta nu face flori? Creste frumos cu o coroana bogata, se tot inalta lastarii fara a face flori.
    In asteptarea raspunsului Dumneavoastra va multumesc anticipat, va doresc multa sanatate si succes in tot ce faceti!
    Cu stima,
    Claudia Preotu

Comments are closed.