Ți se închide telefonul prea repede și bateria te lasă când ți-e lumea mai dragă? Aceasta este singura solutie pe care ne-o recomandă toți producătorii de telefonie mobilă

Producătorii recomandă să o faceți periodic, astfel încât telefonul dvs mobil să afișeze încărcarea reală a telefonului pe ecran.

De fiecare dată, bateria telefonului durează mai puțin decât arată pe ecran? Telefonul se închide brusc? Telefonul arată că bateria este încărcată 100 % și subit scade la jumătate? Acestea sunt câteva probleme comune în rândul utilizatorilor de smartphone-uri.

Uneori, telefonul arată un nivel de baterie care nu corespunde cu cel pe care îl are. Pentru a rezolva acest lucru, există un truc foarte simplu de realizat atât pe dispozitive Android cât și pe dispozitive iOS: calibrarea bateriei.

Producătorii recomandă să o faceți periodic. De exemplu, LG sugerează să o faci o dată la trei luni. Deși calibrarea bateriei nu prelungește durata sa de viață utilă, aceasta asigură funcționarea completă a dispozitivului și indică nivelul corect al bateriei.

Obiectivul este de a împiedica oprirea telefonului în mod neașteptat, cu câteva minute înainte de a arăta că mai are câteva ore de autonomie.

În Google Play și în App Store puteți găsi zeci de aplicații pentru calibrarea bateriei mobile. Dar nu este dovedit că aceste aplicații funcționează. Prin urmare, este recomandat ca utilizatorul însuși să fie responsabil pentru acest lucru.

De exemplu, pentru a calibra bateria unui Android, producătorii ca LG recomandă să se urmeze un proces destul de simplu. În primul rând, este necesar să utilizați dispozitivul până când bateria este complet descărcată și să nu o utilizați în următoarele șase ore.

Apoi, trebuie să o încărcați complet. Când este la o capacitate de 100%, acesta trebuie lăsat conectat la încărcător timp de încă două ore. După terminarea procesului, bateria va fi calibrată și acum veți putea să utilizați telefonul în mod normal.

În cazul unui iPhone sau al unui iPad, procesul este similar. Trebuie să încărcați dispozitivul 100% și să-l utilizați în mod normal, până când bateria se termină.

Ulterior, este necesar să o opriți timp de opt ore și să o conectați la alimentare fără să o utilizați timp de încă opt ore. Când este conectat, dispozitivul va porni, dar este important să nu îl deblocați sau să nu introduceți codul PIN.

Când trece timpul estimat, trebuie să forțați repornirea apăsând simultan butonul Acasă și butonul de alimentare până când logo-ul Apple apare pe ecran.

Este recomandat să calibrați bateria telefonului iPhone dacă se oprește în mod neașteptat sau dacă nivelul bateriei durează mult până să scade de la 100% la 99% și consumul acesteia se stinge apoi, explică Apple5x1, un portal specializat în știrile Apple .

Calibrarea bateriei este utilă în special dacă nu a fost făcută niciodată și dispozitivul a funcționat ani de-a rândul. Dar este de asemenea posibil ca atunci când bateria începe să facă probleme, este pentru că este distrusă și această opțiune nu ajută.

În acest caz, cel mai bine este să mergeți la serviciul tehnic al producătorului și, dacă este necesar, să schimbați bateria.

Cum încărcăm bateria corect:

În afară de calibrare, există și alte recomandări pentru optimizarea duratei de viață a bateriei. Dacă a fost recomandat să-l descărcați complet pentru a o reîncărca, cu noile baterii litiu-ion, este întotdeauna ideal să menținem un nivel de încărcare sănătos pentru bateria în sine. “Este mai bine să nu lăsați să fie sub 20%”, explică Samsung pe site-ul propriu.

Apple, în schimb, recomandă ca utilizatorii iPhone să aibă instalată cea mai recentă versiune a sistemului de operare pentru a optimiza performanța bateriei.

Ambele companii recomandă utilizarea încărcătorului oficial. Compania Cupertino a avertizat în mai multe rânduri existența încărcătoarelor neoficiale care sunt de vânzare pe Amazon și care ar fi cauzat unele incidente grave în mai multe aparate.