Te simti pierduta si nu stii ce sa faci? Iata raspunsul psihologului

Poti crede ca esti slaba si fragila, dar puterea ta interioara este acolo. Este ceea ce te defineste cu adevarat si te face cine esti.

Puterea adevarata nu este masurata cu cate kilograme poti ridica sau cat de mult poti rezista furtunilor vietii sau lucrurilor teribile pe care oamenii le fac in jurul tau.

Cand iti descoperi puterea interioara, iti vei da seama ca e destul de diferita.

O persoana puternica nu este o persoana care rezista, ci una care actioneaza. Este o persoana care nu tolereaza, in schimb, indrazneste sa se schimbe. Ea spune “NU” la a cara mai multe poveri, la a rade si a suporta, pana la a-si ascunde frustrarea.

Numai atunci cand vei deveni pe deplin constient de abilitatea ta de a-ti schimba realitatea, vei pune deoparte temerile si nesiguranta.

La urma urmei, depinde de tine sa lasi in urma taramul nefericirii si sa lupti pentru echilibru, pace interioara si sanatate psihologica.

Astazi, vrem sa iti reamintim de toata forta interioara pe care o ai si ar trebui sa o utilizezi. Ai puterea sa traiesti in pace cu ceea ce doresti, ceea ce ai si ceea ce faci.

Drumul pentru a ajunge acolo nu este usor, dar merita.

Descopera puterea ta interioara

Poate ca, atunci cand privesti in oglinda, tot ce vezi este fragilitate, epuizare sau cineva care a lasat fericirea de ieri si care acum merge intr-o lume cu rutina si neclara.

Deschide ochii si priveste din nou.

Sub fruntea brazdata, acele zile gri si gura care nu mai izbucneste in ras este o lume interioara minunata pe care trebuie sa o hranesti, sa o ingrijesti si sa ai grija de ea.

Trebuie sa ai grija de universul tau interior pentru a inflori din nou. Daca esti bine inauntru, vei fi bine afara. Energia ta va reveni, impreuna cu entuziasmul, sperantele si frumusetea incredibila a celor care isi redescopera puterea.

Incearca sa te gandesti la aceste dimensiuni ale schimbarii.

Puterea ta de caracter

Puterea ta de caracter este alcatuita din modul tau special de gandire, senzatie, dorinta si comportament.

– Aceasta reflecta ce e mai bun din tine si iti prezinta identitatea pozitiva.

– Psihologia ne reaminteste ca aceasta forta de caracter este ceea ce ne da identitatea, hotararea si tot ce am dobandit in timp.

Aceasta include bunatatea, nobletea, creativitatea, discernamantul, umilinta, prudenta, umorul, spiritualitatea, egalitatea, speranta, respectul, abilitatea de conducere.

Talentele tale

Esti buna la mai mult de un singur lucru. Acesta este talentul tau. Iti faci un nume din cauza lui si te defineste.

– Talentele sunt innascute si, in general, au o componenta biologica.

– Unii oameni au o atractie timpurie pentru muzica, desen, sport, natura, matematica.

– Adu-ti aminte care sunt talentele tale si sa vezi potentialul lor: acestea te fac sa iesi in evidenta fata de restul.

Abilitatile tale

– Spre deosebire de talente, abilitatile tale sunt punctele tari pe care le-ai dezvoltat cu practica, educatie sau auto-educatie.

– Multi dintre noi dobandesc anumite abilitati pe o perioada lunga de timp. Atunci, din orice motiv, nu le mai facem.

– S-ar putea sa fi initiat proiecte noi pentru ca viata ta s-a schimbat sau pentru ca au intrat alti oameni si lucruri in ea. La urma urmei, oamenii adesea aleg sa puna deoparte ceea ce le-a dat odata bucurie.

Ar putea fi momentul sa te intorci la ele, sa te bucuri din nou de acestea sau chiar sa le faci un loc de munca sau mod de viata. Gandeste-te la asta.

Valorile tale

Valorile tale sunt convingerile, principiile sau idealurile cele mai durabile pe care nimic nu le poate ameninta.

Valorile tale se afla in gandurile si sentimentele tale, precum si in modul in care actionezi si relationezi cu ceilalti.

Daca vrei sa te indepartezi de ele sau daca le scapi din vedere, nu vei mai fi tu. Reducerea stimei de sine si nefericirea vor urma.

Rezistenta

Fara indoiala, rezistenta este cea mai mare putere interioara.

Este ceea ce te-a ajutat sa revii dupa momente dificile si sa invati de la ele. In plus, te-a ajutat sa te transformi intr-o persoana noua: mai puternica, mai curajoasa si demna.

Nu uita niciodata flacara de rezistenta din tine. Ea vine in legatura cu celelalte puncte forte: valorile, abilitatile, talentele si caracterul tau.

Ele alcatuiesc tot ceea ce esti si construiesc o fiinta umana exceptionala.

Suntem mult mai puternici decat credem noi. Cu toate acestea, uitam uneori pur si simplu. Ne lasam purtati de viata, citind scenariul pe care altii ni-l dau pana cand abia ne amintim ca suntem facuti speciali si unici.