Surpriză la Roland Garros! Liderul clasamentului live WTA, Caroline Wozniacki, eliminată! Cum poate reveni Simona Halep pe locul 1

Simona Halep are parte de o zi perfectă la Roland Garros 2018. Calificată în sferturile de finală pentru al doilea an consecutiv, Simona a primit încă o veste bună, la doar câteva minute după meciul său cu Mertens. Liderul clasamentului live WTA, Caroline Woznacki, a fost eliminată în ”optimi”.

Într-un meci suspendat ieri pentru întuneric, daneza Caroline Wozniacki, locul 1 WTA în clasamentul din timp real, a fost eliminată în optimile de la Roland Garros, fiind învinsă de rusoaica Daria Kasatkina, locul 14 WTA, scor 6-7, 3-6.

Lupta pentru fotoliul de lider WTA la finalul Roland Garros se dă acum între două jucătoare: Simona Halep și Garbine Muguruza. În acest moment, în clasamentul live, Caroline Wozniacki continuă să fie lider, având 6.745 de puncte. Pentru a o depăși pe daneză, Simona trebuie să se califice în semifinale, acumulând astfel 6.750 de puncte.

Pentru a le depăși pe Halep (dacă românca se califică în semifinale) și pe Wozniacki, Garbine Muguruza trebuie să ajungă în finală, acolo unde va face un total de 7070 de puncte. Un trofeu al Muguruzei la Paris i-ar aduce sigur locul 1, cu 7770 de puncte.

Muguruza joacă azi, în ”optimi” la Roland Garros, cu Lesia Tsurenko (39 WTA).

Iată clasamentul live WTA din acest moment:

Locul I WTA a oferit una dintre rarele declaraţii legate de operaţia de micşorare a sânilor, după intervenţia chirurgicală suferită în 2009.

“Când am făcut-o, am făcut-o pentru tenis. Poate faptul că am făcut-o a fost important pentru unde am ajuns astăzi. Însă nu simt că m-am sacrificat fiind aici sau jucând tenis, pentru că îmi place cu adevărat acest sport şi niciodată nu îmi este greu să mă antrenez”, a comentat Simona, într-un interviu acordat jurnalistului Jon Wertheim.

“Greutatea sânilor mă incomoda. Îmi afectau reacţiile rapide pe teren şi îmi afectau jocul. Nu îmi plăceau nici în viata de zi cu zi şi aş fi recurs la operaţie chiar dacă nu eram sportivă”, declara Halep, în urmă cu opt ani.

În 2017, Simona Halep a ajuns până în finală la French Open, meci pe care l-a pierdut în faţa letonei Jelena Ostapenko, scor 6-4, 4-6, 3-6. Ea a fost finalistă şi în 2014.