Simona Halep va prezenta trofeul Roland Garros românilor, pe Arena Națională. Mesajul liderului WTA

Campioana de la Roland Garros se întoarce luni acasă. Simona Halep ajunge la Aeroportul din Otopeni cu o cursă programată să aterizeze la ora 16 şi 15 minute. Ea va fi întâmpinată de ministrul sportului, Ioana Bran, şi de preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac.

Luni seară, la ora 20:00, Primăria Capitalei organizează o ceremonie în onoarea sa. Evenimentul va avea loc la Arena Naţională, în faţa zonei VIP- intrarea oficială, o ceremonie în cadrul căreia Simona Halep, cetăţean de onoare al Capitalei, va prezenta românilor replica trofeului cucerit la Roland Garros, Cupa Suzanne Lenglen. Intrarea va fi liberă.

„Mâine seară, la ora 20:00 pe Arena Națională din București voi prezenta trofeul primit pentru câștigarea primului turneu de Grand Slam. Roland Garros 2018. Vă mulțumesc tuturor pentru susținere! Vă aștept la Arena Națională”, a trasmis duminică seară Simona Halep, pe Facebook.

Simona Halep, locul I WTA, a câştigat, sâmbătă, turneul de la Roland Garros, după ce a învins-o, în finală, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1, pe americanca Sloane Stephens, locul 10 WTA.

Simona Halep, campioana de la Roland Garros, a acumulat 5.285 de puncte, fiind pe primul loc în clasamentul pe anul în curs, care contează pentru calificarea la Turneul Campionanelor de la Singapore. Pe locul 2 se află daneza Caroline Wozniacki, cu 3.370 de puncte.

Halep va fi pentru a cincea oară consecutiv la Singapore, ea fiind finalistă în 2014, însă la următoarele ediţii nu a trecut de faza grupelor.

Deşi matematic limita de calificare în acest moment este de 5.660 de puncte, pentru că sunt luate în calcul toate posibilităţile, chiar şi cele cu şanse foarte mici de a se produce, Simona Halep este practic calificată la Turneul Campioanelor de la Singapore, relatează News.ro.

În această ierahie, jucătoare română cel mai bine clasată după Halep este Mihaela Buzărnescu, care a acumulat 1.179 de puncte.

Turneul Campioanelor 2018 se va desfăşura între 21 şi 28 octombrie.

În urma acestui succes, primul din carieră la un grand slam, Halep a devenit prima jucătoare română care câştigă un „major”, după Virginia Ruzici, care s-a impus, în 1978, tot la French Open.