Simona Halep explică gestul făcut după victoria cu Kerber

Simona Halep a sărbătorit victoria în fața lui Angelique Kerber, în sferturile de finală de la Roland Garros, arătând cu degetul spre cap. Sportiva a explicat semnificația gestului, remarcat și de WTA.

„Meciul a fost mai mult o luptă mentală. Și fizică, bineînțeles, dar am fost puternică din punct de vedere mental”, a declarat Simona Halep la conferința de presă de după meci.

Simona a avut un start încet de meci și a fost condusă cu 4-0, până când a schimbat tactica și a reușit să ducă primul set în tie break, pe care l-a pierdut cu 7-2.

„Vreau să uit de primele game-uri. Nu era exact ceea ce voiam eu să joc. M-am grăbit prea mult la început. Voiam să fac foarte multe lucruri deodată. A fost greu, pentru că mingea lovită de ea vine foarte jos și nu ai multe șanse să închizi punctul acolo”, a spus Simona Halep.

„După ce am pierdut primul set m-am gândit doar că dacă am revenit de la 4-0, înseamnă că mi-am găsit ritmul de joc. Știam deja cum trebuie să joc în setul următor. Și când am făcut break, m-am simțit mai încrezătoare și am simțit că am jocul sub control. Așa că trebuia doar să stau calmă și să muncesc”, a mai adăugat ea.

Explicația pentru gestul făcut de Halep după ce a câștigat meciul cu Kerber. Ce spune C.T.Popescu

Jurnalistul și comentatorul de tenis Cristian Tudor Popescu a comentat victoria Simonei Halep împotriva Angeliquei Kerber, într-un meci cu scor strâns, în care sportiva din România a fost condusă ințial cu 4-0, în primul set. Jurnalistul a explicat și gestul Simonei de a-și duce degetul la cap, după ce a câștigat meciul, gest remarcat, de altfel, și de WTA.

„M-a impresionat și m-a bucurat mult faptul că Simona a avut ca adversar doar mingea. Nu a interesat-o scorul, nu a interesat-o în mod decisiv ce face adversara, nu au interesat-o condițiile de joc oarecum diferite și nefavorabile, în special la început, pentru că terenul a fost umed, mingile destul de încărcate, la început.

Nu au interesat-o momentele dificile ale partidei – a fost condusă cu 4-0 în primul set, apoi a pierdut setul în tie-break cu 7-2. Nu am văzut nicio tulburare pe chipul Simonei îna stfel de momente.

Practic și-a făcut același joc ca în partida cu Elise Mertens, în turul precedent, numai că acum a avut o adversară de cu totul alt calibru, mult mai puternică”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.
„Simona și-a conservat această suprapunere cu sine.

A interesat-o să controleze mingea, să o trimită acolo unde vrea, și și-a făcut jocul fără să o intereseze jocul adversarei. De maturitate deosebită a dat dovadă în primul set, când la 4-0 a înțeles că forțează un pic cam tare și mingile ies sau intră în fileu și a redus puțin din intensitatea loviturilor, rămânînd agresiv controlată.

Mecanism cu care din acel moment a făcut 18 game-uri în vreme ce adversara ei a mai făcut 8. Practic a luat controlul partidei”, a adăugat el.

De altfel, într-o intervenție la Digi Sport Cristian Tudor Popescu a explicat și gestul făcut de Halep la finalul meciului: și-a dus degetul la cap, într-un gest care ar putea însemna „ține minte”.

Simona și-a dat seama că era prea agresivă, în primul set, și că asfel i-a dat adversare patru game-uri pentru care aceasta nu a făcut, practic, nimic, a explicat jurnalistul.

Gestul a fost remarcat și pe contul de Twitter al WTA: Simona „a dus degetul la cap după punctul de meci”.

„Un singur lucru i-aș reproșa: faptul că în setul 3, când Kerber a cedat fizic – nemțoaica servea foarte încet – și Simona nu i-a atacat decisiv niciun astfel de serviciu, a trimis mingea la siguranță, în teren.

Ar fi putut după părerea mea să încheie socotelile mai repede dacă îi sancționa acel serviciu trimis fricos de nemțoaică”, a mai spus jurnalistul.

„Important este că jocul pe care l-a făcut Simona, atât cu Mertens, cât și cu Kerber, este un joc care depinde de ea, un joc portabil, cu care se poate duce împotriva oricărei adversare, chiar și împotriva foarte puternicei Muguruza, care o așteaptă în semifinale”, a adăugat el.

Simona Halep o va întâlni pe Garbine Muguruza, numărul 3 WTA, în semifinala de la Roland Garros, joi, nu înainte de ora 16:00.