Simona Halep a vorbit deschis englezilor si le-a spus crudul adevăr din România

Simona Halep (27 de ani) a vorbit deschis cu britanicii de la The Guardian despre cariera sa, cele mai dificile momente întâmplinate, dar și lucruri mai puțin știute până acum. Liderul WTA, care azi și-a aflat prima adversară din 2019, a făcut dezvăluiri inedite în presa engleză.

Printre altele, Simona Halep le-a spus englezilor și crudul adevăr din România: copiii talentați se pierd, pentru că nu au bani.

Cum o caracterizează englezii pe Simona Halep

“Halep este pe cât de curajoasă, pe atât de onestă, și ne-a spus la ce a trebuit să renunțe pentru tenis, cum a trebuit să se schimbe și cum și-a făcut o intervenție de micșorare a sânilor pe când avea doar 18 ani. A fost speriată? ‘Nu’, spune ea.”, scriu cei de la The Guardian despre campioana noastră.

“Familia mea s-a temut. Mie nu mi-a fost frică, pentru că știam că trebuie să o fac pentru tenis. Visul meu a fost să fiu pur și simplu cea mai bună. Așa că, atunci când m-am dus la doctor, m-am dus cu zâmbetul pe buze.

Apoi, am fost mult mai ușoară și toate problemele cu spatele au dispărut. Deci a fost cea mai bună decizie. M-am dedicat 100% și am făcut totul pentru tenis”, a spus Simona Halep în The Guardian.

Simona Halep: “Plângeam și nu voiam să ies pe teren”

“Saltul ei este remarcabil, pentru că, pe lângă faptul că este româncă și a avut foarte puține atuuri, caracterul său este unul atipic pentru un sportiv”, mai scriu englezii, în caracterizarea Simonei, care le-a spus: “Uneori plângeam. Nu voiam să merg pe teren, pentru că eram prea timidă. Eram foarte introvertită, încă sunt introvertită”.

Cei de la The Guardian continuă: “Halep zâmbește când îi spunem că a părut foarte sigură pe ea în acest interviu”. “Sunt mult mai deschisă acum. Am progresat mult și pot fi mult mai naturală”, spune Simona.

Sportiva noastră le-a dezvăluit englezilor crudul adevăr din România: “Am primit multe de la tenis și mă simt foarte bine când îi ajut pe alții, pentru că este foarte greu. Mulți copii talentați se pierd, pentru că nu au bani. Tenisul e un sport scump în România”.

Englezii au aflat că Simona Halep are echipă de hochei

În finalul materialului, cei de la The Guardian dezvăluie și faptul că liderul WTA susține financiar și o echipă de hochei feminin.

“Plătesc pentru tot ce au nevoie – echipament, antrenori, turnee în afara României. Au început deja să-i bată pe băieți, deci e bine. Uneori merg să le văd și mă motivează foarte tare”, spune Simona Halep.