Si-au construit o sera in jurul casei, dintr-un motiv ingenios! Ce se intampla in interiorul locuintei, intregul an!

Un cuplu din Suedia a gasit o solutie ingenioasa pentru a trai cat de ecologic e cu putinta. Oamenii si-au construit o sera in jurul casei lor si i-au explicat rolul.

Mai mult, din pricina temperaturilor scazute, in Suedia e o reala provocare pentru oameni sa isi cultive legumele in gradinile proprii. Dar, se pare ca exista intotdeuna o solutie si una chiar ingenioasa, am putea spune! Din acest motiv, un cuplu si-a construit o sera in jurul casei.

Insa, nu este singura motivatie pe care acest cuplu a avut-o. Atunci cand au decis sa isi ridice cativa pereti din sticla, oamenii au avut in minte si o alte idee foarte simpla. Voiau sa isi incalzeasca locuinta si in acelasi timp sa fie si prietenosi cu natura.

Charles Sacilotto si Marie Grammer au decis sa construiasca o sera masiva cu care practic sa isi inchida locuinta. Acest lucru i-a ajutat sa isi creasca propriile legume si sa isi pastreze caldura in casa, pe parcursul intregului an.

Si-au numit locuinta „Naturhus” cand au oferit recent un tur al proprietatii pe care o detin. Intreaga lor casa este „imbracata” intr-un panou de 4 milimetri de sticla.

Instalarea acestuia si, respectiv, toata sera in jurul casei, a costat nu mai putin de 84.000 de dolari. O suma uriasa, daca e sa ne gandim, dar odata pusa in practica ideea lor, vor putea sa economiseasca foarte multi bani.

In plus, ideea a fost inspirata de eco-arhitectul suedez Bengt Warne, care i-a fost mentor proprietarului. Cuplul a economisit foarte multi bani, cu ajutorul energiei solare.

Locuinta nu intra in contact nici cu vantul sau ploaia si este incalzita de soare pe timpul zilei. Seara, in interior ramane cald, deoarece caldura in plus este stocata intr-o piatra de temelie care se afla sub casa.

Mai mult, aceasta familie este constienta si de mediul inconjurator, de aceea apa de ploaie ajunge sa fie colectata. E ulterior folosita pentru uz casnic, sau pentru a putea sa-si ude plantele. De asemenea, deseurile din bucatarie sunt reciclate inapoi in micul lor ecosistem.