Semnele zodiacului indian și Roata Vieții. Afla ce destin ai

Da-a lungul timpului, Indienii au încercat prin intemediul astrologiei să creeze o Roată a Vieţii. În acest sens ei nu au încercat să ghicească viitorul şi nici să cunoască dinainte ce urmează să se întâmple, ci mai mult de atât, au încercat să uşureze greutăţile zilnice de viaţă prin sfaturi utile şi poveţe pentru a îndruma nativii într-o armonie aparte cu propriile simțuri şi natura adevărată din care provin.

Roata Vieţii cuprinde 12 semne care corespund animalelor. Iată cum este împărţită Roata Vieţii în astrologia ameridiană:

Vultur

Echivalent în horoscopul european semnului Berbec

Vulturul este văzut ca un liber albitru care se confruntă de obicei cu termenul moderaţie, pe care nu îl prea cunoaşte. Foarte activ, curajos, pasional şi posesiv, acestuia îi place să zboare spre cele mai înalte culmi. Este nerăbdător atunci când vine vorba de propria persoană şi de tot ceea ce îşi doreşte. Reflectă adânc asupra aspectelor din viaţa sa şi reuşeşte să îşi astâmpere instinctele atunci când îşi propune să obţină ceva.

Castorul

Echivalent în horoscopul european semnul Taur

Castorul este un animal căruia îi place să construiască în viaţă. Are o mare putere de a se controla şi capacitatea de a se plia atunci când vine vorba de schimbare, reuşind uşor să se adapeze oricăror situaţii. Căpoşi, hotărâţi, muncitori şi sensibili, acesși nativi au tendinţa de a încerca mereu să transforme visele în realitate. De obicei se axează mai mult pe proiectele proprii, dar sunt de mare ajutor celorlalți atunci când sunt solicitați.

Cerb

Echivalent în horoscopul european semnul Gemeni

Simbol al vanităţii şi longevităţii, persoanele născute sub acest semn sunt sociabile şi lipsite de discreţie. Foarte vorbăreţi şi plini de dispoziţii schimbătoare, acești nativi sunt greu de înţeles. Niciodată nu vei putea vedea adevăratul lor caracter într-un timp scurt. Uneori au tendinţa de a fi leneşi, iar alteori au voinţa de a muta munţii din loc. Pentru a putea cunoaşte mai bine persoanele născute sub acest semn este nevoie de timp şi răbdare.

Ciocănitoare

Echivalent în horoscopul european semnul Rac

Persoanele născute sub acest semn sunt foarte legate de familie, pământuri sau locuri natale. Sunt de obicei fidele trecutului şi mai ales strămoşilor, încercând mereu să nu dezamăgească persoanele pe care le iubesc. Foarte iubitori ai naturii și mediului înconjurător încearcă să contribuie la menţinerea unui climat armonios în jurul lor. De asemenea, acești nativi sunt persoane romantice, sensibile şi protectoare.

Somon

Echivalent în horoscopul european semnul Leu

Persoanele născute sub acest semn sunt persoane creative, încăpăţânate şi care caută mereu să se sacrifice pentru aproapele său. Cea mai mare frică a acestor nativi este aceea de a nu dispărea de pe pământ fără a lăsa ceva în urma lor. Mândrii, încrezători, pasionaţi şi generoşi au tendinţa de a se jerfi chiar şi atunci când nu le este cerut.

Urs

Echivalent în horoscopul european semnul Fecioară

Ursul este văzut asemeni unui mare înţelept care este capabil să facă cele mai grele compromisuri şi să găsească mereu calea de mijloc pentru a putea trăi în armoie şi pace. Sunt foarte răbdători şi pasionaţi de tot ceea ce este nevăzut. Discreţi, inteligenţi, oneşti şi modeşti sunt persoanele ideale care merită ţinute aprope şi de la care avem cele mai multe lucruri de învăţat.

Corb

Echivalent în horoscopul european semnul Balanţă

Nativii acestui semn sunt foarte vorbăreţi şi cei mai buni imitatori. Ei sunt capabili să găsească mereu cele mai bune şi rapide soluţii pentru orice problemă. De asemenea sunt persoane liniştite care urăsc cearta şi caută mereu linişte. Sunt sociabili, indecişi şi foarte creduli. Din cauza marii încrederi pe care o acordă persoanelor din jur au tendinţa de a părea naivi şi uşor de manipulat. Lucrurile nu stau însă chiar așa.

Şarpe

Echivalent în horoscopul european semnul Scorpion

Persoanele născute sub acest semn sunt un adevărat simbol al regenerării. Au tendinţa de a-şi schimba periodic pielea pentru a putea reîncepe de fiecare dată o nouă viaţă. Nu ţin cont foarte mult de părerea persoanelor din jur, deoarece au tendinţa de ai subjuga pe aceştia doar pentru a-şi pune în valoare puterea. Sunt persoane foarte pasionale şi senzuale, care au tendinţa de a răni atunci când devin dezinteresaţi.

Bufniţa

Echivalent în horoscopul european semnul Săgetător

Persoanele născute sub acest semn se bucură de o privire ageră care poate pătrunde dincolo de aparenţe. Văzute ca un adevărat simbol al înţelepciunii şi mari călători prin misterele nopţii, aceste persoane sunt neînfricate şi au un spirit ascuţit.

Foarte aventuroşi, aceştia încearcă mereu să dezlege şi să înţeleagă mistere vieţii şi ale lumii. Foarte buni consilieri şi mari înţelepţi, au tendinţa de a deveni violenţi atunci când tind să se apere de lucruri care le fac rău.

Gâsca

Echivalent în horoscopul european semnul Capricorn

Gâsca este unul dintre cele mai aromioase animale din natură. Persoanele născute sub acest semn au o noţiune aparte a timpului, măsurându-l în eforturile depuse pentru îndeplinirea celor mai mari ţeluri. Foarte inteligente şi încăpăţânate, persoanele din acest semn sunt cei mai devotaţi parteneri. Urăsc infidelitatea, regăsindu-se ca un adevărat simbol al fidelităţii conjugale. Foarte hotărâţi şi exigenţi, aceştia devin sobri atunci când simt primele semne ale unei nedreptăţi.

Vidra

Echivalent în horoscopul european semnul Vărsător

Persoanele născute sub acest semn adoră societatea şi ideea de a convieţui în grupuri cât mai mari. Adoră să fie înconjurate de lume şi de prieteni şi să fie în centrul atenţiei. Foarte curajoase, persoanele Vidră adoră să întreacă limitele în orice situaţie. Au o atitudine altruistă care iese în evidenţă doar în momentele în care le place să se joace cu persoanele nevoiaşe. Foarte amuzaţi, aceştia au obiceiul de a privi viaţa ca pe o joacă plină de fantezie.

Lup

Echivalent în horoscopul european semnul Peşti

Persoanele născute sub acest semn sunt persoane duale şi foarte dificile. Le place să trăiacă în haită dar şi solitari. Niciodată nu vei putea înţelege un lup după stilul lui de viaţă. De obicei trăiesc într-o lume a lor, unde este foarte greu de pătruns. Au tendinţa atunci când nu le convine ceva să se autoexcludă din grupuri şi să trăiască solitari, dar de asemenea au şi puterea de a face cele mai mari concesii sociale atunci când îşi doresc să obţină ceva anume. Persoane cu spirit liber şi natură nerealistă aceştia au tendinţa de a deveni lipsiţi de fermitate când nu mai găsesc nimic atrăgător în jurul lor.