Se schimba toate buletinele din Romania! Cum vor arata noile acte de identitate! Principalele modificari

Buletinele romanilor vor fi identice cu toate ale celorlalti cetateni europeni si nu vor depasi formatul unui card bancar.

Se schimba tote buletinele din Romania! Cum vor arata noile acte de identitate! Cărţile de identitate ale românilor se vor schimba, treptat, cu un format unic, în baza unei decizii luate de autorităţile europene.

Cărţile de identitate vor avea un format uniform de card de credit, o zonă de citire optică şi va respecta standardele minime de securitate stabilite de OACI (Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale), arată Ministerul Afacerilor Interne.

Acestea vor trebui, de asemenea, să includă o fotografie şi două amprente digitale ale titularului, stocate în format digital, pe un cip fără contact.

Cărţile de identitate vor avea o perioadă minimă de valabilitate de 5 ani şi o perioadă maximă de valabilitate de 10 ani.

Statele membre pot elibera cărţi de identitate cu o perioadă de valabilitate mai lungă persoanelor cu vârsta peste 70 de ani. În cazul în care se emit cărţi de identitate pentru minori, acestea pot avea o perioadă de valabilitate mai mică de 5 ani.

Cărțile de identitate vor indica codul de țară al statului membru emitent, în interiorul unui steag al UE. Statele membre pot elibera cărți de identitate cu o perioadă de valabilitate mai lungă persoanelor cu vârsta peste 70 de ani.

În cazul în care se emit cărți de identitate pentru minori, acestea pot avea o perioadă de valabilitate mai mică de 5 ani.