Scoli inchise din cauza frigului. Cod galben de viscol şi polei extins

Opt unităţi de învăţământ din oraşul Galaţi au cursurile suspendate din cauza frigului, în condiţiile în care unităţile nu au încălzire. În alte trei instituţii şcolare elevii şi profesorii tremură de frig, orele de curs fiind scurtate.

„Cursurile sunt suspendate în opt unităţi de învăţământ, din cauza frigului, centralele nu au putut fi pornite. Este vorba despre şcolile nr. 17, 18, 33 şi Iulia Haşdeu şi despre liceele Aurel Vlaicu, CFR, Traian Vuia şi Sf.Maria.

Nu se ştie încă dacă mâine vor fi cursuri, se va lua o decizie pe parcursul zilei. Cert este că la Sf.Maria nu se învaţă toată săptămâna, acolo este o problemă mai complicată şi conducerea a decis să suspende cursurile până luni.

Mai sunt şi trei şcoli în care se învaţă, dar cu program scurt”, a declarat purtătorul de cuvânt al IŞJ Galaţi, Oana Enache.

Autorităţile locale spun că problema alimentării cu gaz va fi rezolvată în curând.

ANM a extins codul galben de ceaţă şi polei şi intensificări ale vântului. România se află în pragul îngheţului!

Meterorologii avertizează că în această perioadă ţara noastră se află sub influenţa vortexului polar, astfel că în iarna 2018-2019 vom avea strat mare de zăpadă, viscol şi temperaturi geroase.

Se vor semnala : intensificări locale ale vântului, cu viteze la rafală de 75-80 km/h şi peste 90 km/h în zona montană înaltă

Fenomene asociate : ploaie în zonele joase, lapoviţă şi ninsoare la munte