Rugăciunea zilei de marți pentru bunastare și fericire

O, Doamne, astazi stau inaintea fetei Tale celei Sfinte si-mi marturisesc nevrednicia si neputinta si nestarea si saracia mea; pentru acesta, o, Izvor dulce si Noianul mile! ma rog sa deschizi stavilele cerului si sa reversi peste mine, bunatatile milostivirii Tale,

pentru ca sa pot scoate lacrimi sa plang si sa spal si sa luminez sufletul meu de intinaciune cu pocainta tare si adevarata.

La aceasta, iti aduc mijlocitor pe Inainte Mergatorul Ioan sa te roage sa-mi dai darul acesta catre carele zic:

O, Invatatorule si faclie luminata a soarelui celui de taina, Hristos Dumnezeu! primeste umila mea rugaciune;

O, marite proorocule, care esti mai mare decat toti proorocii, precum Fiul lui Dumnezeu te-a numit in Evanghelie, tu cel ce ai dezlegat legaturile, tu care ai aratat pe Stapanul Hristos, poporului; tu care L-ai botezat in Iordan si ai vazut cerurile deschizandu-se;

tu care ai auzit glasul cel parintesc si ai vazut pe Duhul Sfant pogorandu-Se ca un porumbel peste Dansul asculta, te rog, cererea mea si ma lumineaza cu darul Tau, pentru ca eu sunt cu gandurile mele cele rele si grozave, de vreme ce am risipit pamanteasca mea mostenire si m-am facut asemanator cu dobitoacele cele nepricepute si pasc impreuna cu ele, fara de a gandi vreodata la cele ceresti.

Deci, te rog, tu care stai in cer inaintea Domnului, rugandu-L sa se milostiveasca asupra mea.

Ca cela ce ai multa indrazneala la dragostea Lui, intinde mana cu care L-ai botezat, si strica gandurile mele cele rele si ma intareste sa savarsesc viata mea pe calea cea buna a Domnului.

Si precum in viata, invatai poporul cu limba ta, asa si acum invata-ma pe mine cu darul tau si lumineaza mintea mea in poruncile Domnului; indeparteaza de la mine toate impotrivirile sufletului, mantuieste-ma de vesnica munca si ma invredniceste Imparatiei lui Dumnezeu intru care te bucuri pentru care sa laud si sa preamaresc numele tau cel Sfant.

O, proorocule si botezatorule! scrie cuvintele mele in inima ta si insemneaza ale tale intru a mea, pentru ca sa te tin minte si sa te pazesc pana voi sfarsi.

Sa stai langa mine pentru ca sa ma pazesti si sa ma duci inaintea Stapanului meu.

Roaga-te inca si pentru toata lumea, sa dea Dumnezeu crestinilor ajutor. Iar pentru cei necredinciosi te roaga sa le lumineze Bunul Dumnezeu mintile si sa vina pe calea cea dreapta, pe calea Dumnezeului Adevarat si acum si pururea si in vecii vecilor.