Rugaciunea rugaciune pentru cei 40 de Mucenici. Se rosteste astazi si e de mare ajutor

Cea mai puternica rugaciune pentru cei 40 de Mucenici care se zice pe 9 martie.

Veniti, popoare, sa-i cinstim cu evlavie pe Sfintii lui Dumnezeu, pe cei patruzeci de Mucenici din Sevasta, care pentru truda lor au dobandit cununi luminoase si nestricacioase.

O, voi, care va bucurati de cinstirea intregii Biserici, care ati dobandit de la Dumnezeu darul facerii de minuni, fiti ocrotitorii nostri, ai celor ce va cinstim pomenirea.

Rugati-va pentru noi, fericitilor Mucenici, ca sa dobandim tarie, rabdare in indurarea necazurilor, credinta nestramutata in fagaduintele Domnului, smerenie adevarata si mantuirea sufletelor noastre.

Nu ne lasati pe noi sa cadem fara de ridicare in adancul desertaciunii acestei lumi, nu ne lasati sa ni se impietreasca de tot inimile in nepasarea timpului in care traim, nu lasati sa inghete inimile in viforul acestui veac.

Zid de aparare sa fiti imprejurul nostru si loc de scapare din cursele vrajmasului.

O, preacinstit Sobor, tamaduieste neputintele noastre, ale credinciosilor slabiti pe cale, ca sa nu ne biruiasca si sa nu ne batjocoreasca necuratul, care incearca in tot chipul sa ne abata de la calea cea buna!

Voi, Sfintilor Mucenici, care toate le-ati trecut cu imbarbatarea Duhului Sfant, in credinta si rugaciune indelungata, nu incetati sa ne intariti si pe noi, cei ce ne minunam de taria sufletelor voastre strigand Domnului: Slava tie, Dumnezeul nostru, Preasfanta Treime, Cel ce Te proslavesti in sfintii Tai, slava tie!