Rugăciunea către îngerul păzitor, te ajuta in momentele grele

Încă de la naștere, fiecare om primește un înger păzitor. Acesta ne stă alături toată viața noastră. Când ne este mai greu, tot ce trebuie să facem e să ne rugăm la el pentru îndrumare, ajutor și liniște.

Vă prezentăm mai jos rugăciunea către îngerul păzitor al vieții pe care trebuie să o rostiți în fiecare seară, timp de o lună, când vă este greu.

Rugăciune către îngerul păzitor al vieții

“Sfinte îngere, cel ce stai înaintea pătimașului meu suflet și al vieții mele celei ticăloase, nu mă lăsa pe mine, păcătosul, nici nu te depărta de mine pentru neînfrânarea mea.

Nu da loc celui viclean, ca sa ma stapaneasca.

Întărește mâna mea cea slabă și neputincioasă și mă îndreptează la calea mântuirii.

Așa, Sfinte îngere al lui Dumnezeu, păzitorul și acoperitorul sufletului și al trupului meu celui ticălos, iartă-mi toate cu câte te-am mâhnit în toate zilele vieții mele și orice am greșit în această zi.

Acoperă-mă în această noapte și mă păzește de toată ispita celui potrivnic, ca să nu mânii cu nici un păcat pe Dumnezeu; și te roagă pentru mine către Domnul, ca să mă întărească întru frica Sa și vrednic să mă arate pe mine, robul Său, bunătății Sale.

Amin”.

Cum ne ajută rugăciunile în viaţa de zi cu zi

1. Rugăciunea ajută la dobândirea autocontrolului

2. Rugăciunea chiar ne face mai buni

3. Rugăciunea ne face să iertăm mai uşor

4. Rugăciunea ne sporeşte încrederea în cei din jur

Sentimentele de unitate şi încredere sunt intensificate şi consolidate atunci când oamenii se roagă împreună.

Cercetările desfăşurate în acest sens au arătat că rugăciunea ca act social ajută la clădirea unor relaţii mult mai apropiate, propice dezvoltării unor comunităţi mult mai unite.

5. Rugăciunea contracarează efectele negative ale stresului asupra sănătăţii