Romanul care si-a ridicat palat in America! Valoreaza 30 de milioane de dolari si e desprins din basme

Ioan Cosmescu a părăsit România în anii 1980, iar invenţiile sale în domeniul tehnologiei folosite în medicină i-au adus o avere impresionantă.

Ioan Cosmescu, unul din romanii bogati in America! Numai casa pe care a construit-o în anii 2000 la poalele Marelui Canion din Arizona a fost estimată la 30 de milioane de dolari.

Barbatul este originar din Orastiei si a emigrat in 1980. A ales ca tara America, tara tuturor fagaduintelor. Este un faimos inventator in domenul tehnologiei medicale. Inovatiile lui i-au adus sume colosale in conturile bancare. Ioan Cosmescu va fi declarat cetatean de onoare al municipiului Deva.

„Ioan Cosmescu este una dintre personalităţile care şi-au folosit cunoştiinţele pentru a influenţa decisiv chirurgia cu laser şi electrochirurgia cu radiofrecvenţă. Invenţiile sale influenţează prezentul şi vor marca viitorul. Este deţinătorul a numeroase brevete de invenţie pe teritoriul Statelor Unite ale Americii şi brevete de invenţie internaţionale, inclusiv în Comunitatea Europeană.

Are până în prezent 150 de invenţii în electrochirurgieşi lasere, prima brevetare obţinând-o în anul 1989. Recunoaşterea pentru munca de inventator nu a întârziat să apară, în anul 1996 fiindu-i acordat titlul de Inovator of the year, în domeniul Medical/Biotechnology, de către Arizona Innovation Network.

A revoluţionat laserul în chirurgie şi a atras atenţia asupra pericolelor la care este expus personalul medical în momentul inhalării fumului produs în electrochirurgie şi chirurgia cu laser.

Articolul continuă după reclame

A reuşit, prin cunoştinţele şi munca sa, să reducă semnificativ aceste pericole şi astfel să îmbunătăţească mediul de lucru din sălile de operaţe şi actul medical în sine”, informează Primăria Deva, în proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de cetăean de onoare ale municipiului.

„În 1983, Ioan şi Elena Cosmescu au emigrat din România dominată de sovietici şi s-au stabilit în Phoenix, Arizona. Şase ani mai târziu Cosmescu a lansat I.C. Medical, iar pentru mai mult de 30 de ani, compania a fost în fruntea progreselor în practica chirurgicală.

Astăzi, I.C. Medical este recunoscută la nivel global pentru proiectarea şi fabricarea de dispozitive şi tehnici care au îmbunătăţit semnificativ siguranţa chirurgicală, eficacitatea şi rezultatele intervenţiilor”, informează I.C. Medical.

„În timp ce lucrau în domeniul asistenţei medicale şi medicale din S.U.A., au văzut că este nevoie de o modalitate mai eficientă de captare şi eliminare a fumului chirurgical în mediile din sala de operaţii. Ioan Cosmescu a venit cu o abordare complet nouă pentru capturarea şi eliminarea fumului chirurgical.

Una dintre primele şi cele mai importante invenţii, automatizarea evacuării fumului, a fost brevetată în S.U.A. în 1990. Sistemul revoluţionar a reprezentat o îmbunătăţire dramatică faţă de metodele anterioare de evacuare a fumului în ceea ce priveşte eficienţa capturării şi uşurinţa utilizării.

Astăzi, proiectul revoluţionar de captare şi evacuare a fumului al lui Cosmescu a devenit standard industrial, folosit în întreaga lume”, informează I.C. Medical.