Raci sunt oameni unici. Persoane născute sub acest semn zodiacal merită tot respectul

odia Rac este considerata aproape perfecta. Merita tot respectul pentru ca tot ce obține in viata o face prin munca proprie. Acest nativ este un exemplu pentru majoritatea dintre noi.

Racul are o fire destul de complexa. Pare timid la prima vedere, însa este destul de vehement atunci când trebuie. Calitățile sale se pot schimba ușor in defecte, fapt pentru care e bine sa il tratezi cu respect și sa nu îl șicanezi din orice motiv.

Este imprevizibil si oscilant in ceea ce privește viata sociala, însa extrem de sârguincios cand isi ia angajamente uriașe. Este atașat de familie.

Racul si împărtășește cu ușurința simțămintele si reușește sa capteze atenția tuturor prin felul sau de a fi. Are carisma si poate oricand sa tina prelegeri in public. Niciodată nu isi face strategii înainte de a vorbi ca sa dea bani, ci spune totul din suflet.

Spontaneitatea lui este esențiala in situații încurcate. Daca nu ai idee cum sa ieși dintr-un bucluc, apelează la ingeniozitatea acestei zodii de apa. Racul face conexiuni mentale impresionante si trage concluzii fără a trece faptele prin prisma unei rațiuni implacabile.

Reușește sa vadă cu ochii inimii ceea ce alții vad cu ochii minții, un lucru foarte rar întâlnit. Doar Fecioarele mai au aceasta abilitate, sa-i zicem extrasenzoriala.

Este creativ si sensibil. Poate fi jignit ușor, cu o singura privire, cu un simplu gest. Pentru Rac, a-l respecta înseamna ai accepta chichițele si a nu-l judeca. Nu suporta întrebări insinuante si nu va ierta nicio persoana care intra cu bocancii in viata sa.

E suficient de deschis încât sa vorbească singur. Considera ca dacă nici după ce isi pune viata pe tava, cei din jur nu încetează cu întrebările, este nerespectat.

Racul iti spune exact cât vrea sa auzi, asa ca nu insista asupra lucrurilor sensibile care se petrec in viata lui.

Articolul continuă după reclame

Se spune despre Raci că sunt duri în exterior și sensibili în interior. Şi chiar așa este. Le este atât de teamă că ar putea fi răniți încât deseori se închid în ei sau dispar când te aștepți mai puțin.

Racul are nevoie de încredere și de atenție (chiar dacă pare dur) și este foarte prudent când își dăruiește inima. Se atașează în timp, dar se poate îndrăgosti pentru totdeauna. Este genul care chiar și după o despărțire, zestrea legătura cu acea persoana și îi reține și ziua de naștere.

Cum spuneam, siguranța este foarte importantă, așa că nu va suporta să fie înșelat și nici măcar sa i se stârnească gelozia. Asta îl poate răni profund și îndepărta.

Pe de alta parte, partenerul Rac este cel pe care poți conta oricând și cel care se străduiește sa-ți asigure confortul de care ai nevoie.

Ființe extrem de protective, care caută să joace mereu rolul de mamă pentru cei din jur, Racii cauta relațiile convenționale, lipsite de focuri de artificii, deci sigure.

Ei ar face bine sa diminueze pe cât posibil această tendința de a fi mămoși (mai ales în relațiile intime) și, eventual, sa sublimeze aceasta caracteristica în creativitate și romantism.

Pentru că, adesea, din dorința de a se ascunde în carapacea lor sigură, uită să exploreze calitățile deosebite cu care au fost înzestrați (simț artistic, creativitate, sensibilitate).

În plus, ori de câte ori se angajează într-o relație de durata, în încercarea lor de a proteja, sprijini, ajuta ființa iubita, ajung sa sufoce, sa invadeze prea mult spațiul acesteia.

Nu trebuie să ne miram, pe de alta parte, dacă vom vedea Raci care se complac în relații inconfortabile, chiar nefericite. Acest lucru se întâmpla tot din teama de schimbare.

E lesne de înțeles ca atunci când ai intrat în inima unui Rac, probabil vei rămâne acolo pentru totdeauna.